Eğlence

Disney Stan Lee anısına 2023’te yayınlanacak bir belgesel hazırlıyor

disney plus stan lee
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Disney, 2023’te Disney Plus yayın hizmetinde yayınlanması için, çizgi roman devi Stan Lee hakkında orijinal bir belgesel yapımı hazırlıyor. Konuyla ilgili bir Marvel.com gönderisinde şirket, Lee’nin 100. doğumgünü anısına böyle bir çalışmanın yapılacağını kaydetti. Lee, 2018 yılında 95 yaşında ölmüştü.

Lee’nin hemen hemen her Marvel Sinematik Evreni filminde rol almasıyla da biliniyordu. Bunlardan bazıları Disney’in duyuru fragmanında da gösteriliyor. Elbette Lee, filmlerden önce, bunların dayandıkları hikayelerin yazılmasına yardımcı olan kişi olarak tanınıyordu. Disney’in yazısı, onu Spider-Man, Iron Man, Thor, Black Widow, Scarlet Witch, Ant-Man ve Avengers gibi karakterlerin ortak yaratıcısı olarak gösteriyor.

Disney, kendi geçmişine ve perde arkası ayrıntılarına odaklanan içerikleri yayınlamak için kendi çevrimiçi yayın hizmetini sık sık kullanıyor. The MandalorianKarlar Ülkesi 2 ve WandaVision gibi yapımların kendi belgeselleri var ve ayrıca şirketin tematik parklarını tasarlayan mühendisler için de bir belgesel yapılmıştı. Şirket Stan Lee belgeselinin yayın tarihini muhtemelen gelecek yıl paylaşacak.

Bu arada Lee hakkında bir belgesel izlemek için o zamana kadar beklemek istemiyorsanız, 2010 yapımı With Great Power: The Stan Lee Story şu anda yurt dışındaki çeşitli platformlarda ücretsiz olarak izlenebiliyor. Bunların arasında Crackle ve Pluto TV de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER