Teknoloji

SSD fiyatları son bir yılda yüzde 48 oranında düştü

Geçtiğimiz yıl Tayland’da yaşanan sel felaketi geleneksel sabit disklerin fiyatının artmasına sebep olurken, SSD fiyatları düşmeye devam ediyor. THe Tech Report, popüler katı hal disklerinin son bir yıldaki fiyatlarını inceledi ve düşen fiyatları grafikler ile ortaya koydu.

Sitenin araştırmasnda OCZ, Corsair ve Crucial’a ait SSD’lerin fiyatlarının geçtiğimiz yıla gözle görülür bir biçimde düştüğü görülüyor. Özellikle 240 ve 256 GB’lık modellerin fiyatının %50’den fazla bir oranda düşmüş olması dikkat çekiyor. Rakiplerine göre daha düşük bir fiyat aralığına sahip olan Samsung’un 830 serisi SSD’ler, rakiplerinin fiyatında yaşanan düşüş sonucu yakın bir seviyeye yerleşmiş durumda. Düşüş trendinden etkilenmeyen tek SSD olarak ise Intel’in 320 serisi dikkat çekiyor. Intel’in piyasaya yeni sürdüğü 520 serisi SSD’ler de rakiplerine göre daha yüksek bir fiyat aralığına sahip.

Genel olarak bakıldığında ise SSD fiyatlarının son bir yılda %48 oranında düştüğü görülüyor. Bir çok model gün itibariyle her gigabyte için 1 dolar eşiğine yaklaşmış duruyor. Bu da SSD’leri geleneksel sabit disk sürücülere bir alternatif haline getiriyor. Fakat sabit sürücülerin halen daha ucuz olduğunu belirtmekte fayda var. Katı hal sürücülerinin fiyatları, bu düşme hızı devam ederse dört yıl içinde sabit disk sürücüleri ile aynı aralığa gelecek.

İlgili >> The Tech Report

İLGİLİ HABERLER