Manşetler

Squid: En güncel haberler en hızlı şekilde cebinizde

squid

Mobil cihazlar sayesinde habere ulaşmak çok kolay hâle gelmiş durumda. Artık sadece sosyal medya platformları üzerinden bile bir habere tüm detaylarıyla erişmek mümkün oluyor. Ancak bu yoğun haber bombardımanında insanlar gerçekten ilgi duydukları konulardaki gelişmeleri kaçırabiliyor. Bunu engelleme konusunda da imdada yine mobil uygulamalar yetişiyor. Squid, hem son dakika gelişmelerini aktaran hem de ilgi alanlarındaki haberleri takip etmeyi kolaylaştıran araçlar içinde dikkat çekmeyi başarıyor.

Squid’i kullanmak için herhangi bir kayıt işlemi gerekmiyor. Uygulama ilk kez başlatılığında kullanıcılardan ilgi duydukları alanları seçmeleri isteniyor. Burada kullanıcılara ilk etapta Başlıca Haberler, yaşam tarzı, futbol, spor, film, eğlence, teknoloji, kültür, medya, siyaset gibi çok sayıda konu başlığı sunuluyor. Seçilebilecek konu başlığı sayısı konusunda da herhangi bir kısıtlama uygulanmıyor.

Konu başlıklarının seçilmesinin ardından kullanıcılar kendileri için hazırlanmış haber akışına yönlendiriliyor. Burada ilk sekmede seçilen konu başlıklarının hepsinden alınan haberler alt alta sıralanıyor. Squid’de kullanıcıların seçtiği her bir konu başlığı için bir sekme tahsis ediliyor. Bu sekmeler arasında küçük sürükleme hareketleriyle geçiş yapılabiliyor. Sekmelerdeki haber diziliminin de ana haber akışıyla aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

squid

Ana ekranın sağ üst köşesindeki artı ikonuna dokunulduğunda kullanıcılara konu başlıkları içinde düzenleme yapabilecekleri bir ekran sunuluyor. Bu ekran üzerinden haber başlıklarının sıralaması da değiştirilebiliyor.

Benzer uygulamalar kullanıcılara haber kaynağının seçimi konusunda izin verirken, Squid’de daha farklı bir yöntem tercih ediliyor. Squid’de kullanıcılar görmek istemedikleri haber kaynaklarını engelleyebiliyor. Bunun için o kaynağa ait bir haberin sayfasında ekranın sol alt kısmında bulunan ikona dokunmak gerekiyor. Bu engel daha sonra kontrol panelindeki “Engelli kaynaklar” başlığı üzerinden kaldırılabiliyor. Kontrol paneline ise ana ekranın sol üst köşesinde bulunan ikon üzerinden erişiliyor.

Squid haberler için “özel görünüm” de sunuyor

Kullanıcılar Squid üzerinden eriştikleri ve ilgilerini çeken makaleleri daha sonra hızlı şekilde erişmek için kayıt altına alabiliyor. Buna ek olarak, Squid’deki haberler web sayfalarının doğal görünümünün yanı sıra Squid’in “ince ayar” olarak tanımladığı özel bir görünümle de okunabiliyor.

Squid, kullanıcılara geniş bir yelpaze içinden haberlere erişme fırsatını veriyor. Uygulama hem iOS hem de Android‘de mevcut.

İLGİLİ HABERLER