EğlenceManşetler

Squid Games ikinci sezonu için Netflix’ten resmi duyuru geldi

squid game 2. sezon

Squid Game 2. sezon ile birlikte resmen Netflix’e geri dönüyor. Yönetmen Hwang Dong-hyuk’tan gelen bir mesaja göre, ikinci sezonda Gi-hun ve gizemli Front Man’in dönüşünü göreceğiz. Ayrıca söz konusu notta “ddakjili takım elbiseli adam geri dönebilir” ifadesi yer alıyor. Ayrıca Young-hee’nin erkek arkadaşı Cheol-su ile de tanışacağız.

Hwang mesajında “Geçen yıl ‘Squid Game’in ilk sezonunu hayata geçirmek 12 yıl sürdü. Ama ‘Squid Game’in şimdiye kadarki en popüler Netflix dizisi haline gelmesi 12 gün sürdü,” ifadesine de yer veriyor. “‘Squid Game’in yazarı, yönetmeni ve yapımcısı olarak, dünyanın dört bir yanındaki hayranlara büyük bir alkış gönderiyorum. Gösterimizi izlediğiniz ve sevdiğiniz için teşekkür ederiz… Yepyeni bir tur için bize bir kez daha katılın.”

Yeni sezonun duyurusu, dizinin ilk çıkışından bu yana Netflix’in gelirlerindeki dikkate değer değişime rağmen gerçekleşti. Squid Game dünya çapında büyük bir hit olurken Netflix, geçtiğimiz nisan ayında son 10 yıl içinde abone sayısında ilk kez düşüş olduğunu kaydetti. Bunu hızlı bir şekilde işten çıkarmalar ve pratik olarak yönetim kurulu genelinde üretim bütçelerinin sıkılaştırılması izledi. Ayrıca Netflix, şifre paylaşımını sınırlamaya da odaklanıyor ve çalışanlarına bu yılın sonuna kadar reklam destekli akışı başlatacağını söyledi.

Güney Kore yapımı dizi, çıkışından kısa bir süre sonra Netflix’in şimdiye kadarki en büyük dizisi oldu. Geçen yıl Hwang, ikinci sezonu geliştirmenin “planlama sürecinde” olduğunu söylemişti. Netflix eş CEO’su Ted Sarandos ise “Squid Game evreni daha yeni başladı” diye konuşmuştu. Aslında, herkes ikinci sezonun geleceğini az çok biliyordu, ancak şimdi iş resmiyete dökülmüş oldu.

İkinci sezonun tam olarak ne zaman başlayacağı veya çekimlerinin henüz bitip bitmediği belli değil. Hwang, Vanity Fair ile yaptığı röportajda, Squid Game’in bir sonraki sezonunun 2023 veya 2024’ün sonunda çıkabileceğini ve daha fazla şeytani oyuna yer verileceğini söyledi. Yani, Gi-hun’un bir sonraki adımda ne tür bir belaya bulaştığını görmeyi umuyorsanız, bir veya iki yıl beklemeniz gerekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER