Eğlence

Squid Game Emmy adaylığıyla bir ilke imza attı

netflix squid game emmy
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix’in kısa süre önce ikinci sezonunu duyurduğu popüler dizisi Squid Game Emmy Ödülleri’nin tarihine geçti. Dizi, 2022 Emmy Ödülleri‘nde En İyi Dizi ödülüne aday gösterildi ve bu ödüle aday gösterilen İngilizce dışında bir dilde çekilen ilk dizi oldu.

Squid Game’nin adaylıkları En İyi Dizi ödülüyle sınırlı kalmadı. Dizi toplamda 14 dalda ödüle aday gösterildi. Dizinin başrol oyuncularından Lee Jung-jae de En İyi Erkek Oyuncu dalında ödül için yarışacak.

Netflix yapımları toplam 105 Emmy ödülüne aday gösterildi. Çevrimiçi içerik platformları arasında en çok adaylık kazanan ise toplamda 140 adaylıkla HBO ve HBO Max oldu. Bu noktada HBO’nun kablolu ve çevrimiçi platformlarının tek bir çatı altında değerlendirildiğini belirtmekte fayda var.

HBO’nun popüler dizisi Succession, 25 adaylıkla en çok dalda ödüle aday gösterilen yapım oldu. En İyi Dizi ödülüne aday gösterilen Succession’ın oyuncularından Brian Cox ve Jeremy Strongi En İyi Erkek Oyuncu ödülü için birbirleriyle yarışacak.

Apple TV Plus’ın en popüler yapımı Ted Lasso ise 20 ödüle aday gösterildi. Dizinin başrol oyuncusu Jason Sudekis, bu yıl da En İyi Erkek Oyuncu unvanını korumak için yarışacak. Apple yapımları toplamda 51 ödüle aday gösterildi. Ted Lasso’nun dışında adaylıklarda dikkat çeken bir diğer Apple dizisi Severance oldu. Disney+ 34, Amazon Prime Video ise 30 ödüle aday gösterildi.

Squid Game Emmy tarihindeki yerini adaylığıyla şimdiden aldı. Bunun ödülle perçinlenip perçinlenmeyeceğini görmek için 12 Eylül’ü beklemek gerekiyor. Ödül töreni 12 Eylül’ü 13 Eylül’e bağlayan gece Türkiye saatiyle 03.00’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER