Teknoloji

Squares2: Kareleri birleştirin, hem zihninizi çalıştırın hem de eğlenin

squares2

Puzzle formatındaki oyunlar, akıllı telefonların ortaya çıktığı dönemden bu yana cihaz sahiplerinin büyük ilgisini görüyor. Yıllardır kesilmeden süren bu ilgi, yapımcıları bu formatta oyunlar sunmaya teşvik ederken; oldukça kalabalık olan bu kategoride aradan sıyrılmak için de farklı bir deneyim sunmak gerekiyor. Squares2, bu farklı deneyimi vadeden oyunlar arasında bulunuyor.

Squares2, oldukça kolay anlaşılır bir oyun dinamiğine sahip. Oyunculardan oyun tahtasını renkli karelerle donatmaları istenirken, aynı renkteki üç veya daha fazla kare birbirleriyle temas ettiğinde bir eşleşme oluşturulabiliyor ve eşleşen renk grubunun oyun tahtasındaki yeri boşalıyor. Squares2 temel itibarıyla oldukça basit olsa da, belli bir noktadan sonra işler tamamen beklenmedik şekilde gelişebiliyor. Bazı seviyelerde yapılacak hamlelerin çok daha büyük bir hassaslıkla ve titizlikle planlanması gerekebiliyor. Aksi takdirde işler birkaç hamle sonrasında tamamen sarpa sarabiliyor.

Oyunda Sonsuz ve Seviyeler olmak üzere iki farklı format bulunuyor. Seviyeler formatının kilidini açabilmek için Sonsuz formatını 10 tur boyunca oynamak gerekiyor. Bu durum bir dayatma gibi görünse de, oyuna alışma konusunda oyunculara hatırı sayılır bir katkı sağlıyor. Squares2 ile orijinal Squares arasındaki en önemli fark olarak ise yanına geldiği renge dönüşebilen yıldızlı karenin varlığı öne çıkıyor. Bu yıldızlı kare sayesinde oyuncular daha önceki oyunda yapılması mümkün olmayan kombinasyonlar oluşturulabiliyor.

Orijinal Squares ile halefi arasındaki farklar bununla da sınırlı kalmıyor. Oldukça renkli bir oyun olan Squares’in yeni versiyonunda renk körlüğünden muzdarip olanların oyunu oynayabilmesi için de özel bir mod bulunuyor. Bu mod sayesinde renk körlüğü yaşayanların da oyunun keyfini yaşaması mümkün oluyor. Squares2 oynarken reklam görmek istemeyenler, bir miktar para ödeyerek oyundan reklamları tamamen çıkarabiliyor. Ancak bu noktada gösterilen reklamların oyun deneyimine olumsuz bir etkisinin olmadığını belirtmek gerekiyor.

squares2Squares2 basit bir oyun gibi görünse de, hem Sonsuz modunda hem de Seviyeler modunda ilerleme kaydedildikçe işler zorlaşıyor. Bu noktada doğru hamleyi yapmanın ne denli gerekli olduğu çok daha net bir şekilde anlaşılıyor. Puzzle formatındaki oyunları sevenleri rahatlıkla kendisine bağlayabilecek potansiyeldeki Squares2, oyuncularına keyifli ve verimli şekilde vakit geçirme imkanı vadediyor. Oyun iOS üzerinde kullanıcılarla buluşuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER