Teknoloji

Square’in mobil ödeme sistemi 1 milyonun üzerinde mağazaya giriş yaptı

Square, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 1 milyondan fazla satıcının kredi kartlarıyla ödeme sırasında mobil ödeme servislerini kullandığını duyurdu. Google, PayPal gibi büyük şirketlerle mücadele eden bu küçük girişim özellikle küçük boyutlu girişimlere ödemeleri mobil cihazlar üzerinden alma fırsatı sunuyor.

Şirket, Twitter’dan geçtiği mesajda “Küçük girişimler Square ile büyüdükçe biz de onlarla büyüyoruz: 1 milyonun üzerinde satıcı kredi kartlarıyla ödemeyi kabul ediyor.” diyerek bu önemli gelişmeyi duyurdu. Şirketin kurucularından Jack Dorsey de cevap olarak ABD’de kredi kartıyla ödemeyi kabul eden sadece 8 milyon satıcının olduğuna dikkat çekti.

2009 yılında kurulan Square o zamandan bu yana dikkate değer bir büyüme gösterdi. Son rapora göre şirket her ay 30 bin ile 50 bin arasında yeni satıcıyla anlaşma imzalıyor. Satıcılara 800 bin kadar kart okuyucusu temin eden şirket yılda 2 milyar dolarlık ödeme işlemi gerçekleştiriyor.

Square son olarak iOS 5 için bir Card Case uygulaması çıkarmıştı. Bu uygulama eller serbest şekilde ödeme yapma fırsatı sunuyor. Square’in NFC tabanlı ödeme sistemiyle iş yapan Isis ve Google Wallet gibi girişimlere karşı neler yapacağını ise merakla bekliyoruz.

İlgili – Venture Beat

İLGİLİ HABERLER