Teknoloji

Square yemek teslim servisi Caviar’ı satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

caviar-050814

Mobil ödeme şriketi Square’in yemek teslim servisi Caviar’ı satın aldığı her iki şirket tarafından da doğrulandı. 2012’da San Francisco’da kurulan Caviar’ı ülkemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren Yemeksepeti.com’a benzetmek mümkün. Ancak Caviar’ın evlere servisi bulunmayan restoranlar için bu görevi üstlenmesi iki platform arasındaki temel farkı oluşturuyor. Caviar rakiplerine kıyasla daha yüksek bir servis ücreti alsa da; New York, Boston, Chicago, Los Angeles gibi büyük şehirlerde önemli bir popülarite yakalamayı başarmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde çipli kartlar için hazırladığı kart okuyucusunu görücüye çıkaran Square, Caviar’ı satın almasının ardından resmi blogu aracılığıyla bir açıklama yaptı. CEO Jack Dorsey imzasıyla yayınlanan açıklamada Caviar’ın satın alınmasının “büyümeye uygun alanlarda servisler sunan bağımsız satıcıların desteklenmesi” yönünde bir adım olduğu ifade edildi. Dorsey Caviar’ın pürüzsüz teslim deneyiminin tüm yönleriyle alıcılara ve satıcılara sağlamak istedikleri türden bir servis olduğunu dile getirdi.

ABD’de altı eyalette faaliyet gösteren Caviar, yıllık bazda yüzde 500’ün üzerinde bir büyüme kaydetmeyi başardı. Aylık teslimlerin yüzde 80’lik kısmının eski müşterilere yapılmasıysa Caviar’ın belli bir müşteri kitlesi oluşturmayı başardığını gösteriyor. Taraflar satışın şartları konusunda bir açıklamada bulunmadı, ancak The New York Times Square’in Caviar için 90 milyon dolar civarında bir para ödeyeceğini öne sürdü. Caviar’ın şu an için mevcut yapısıyla faaliyet göstermeye devam edeceği açıklandı.

İLGİLİ HABERLER