Teknoloji

Sprint LG ile birlikte 2019’un ilk yarısında 5G telefon çıkaracak

sprint lg5G şebekesi önümüzdeki yıl itibarıyla faaliyete geçecek. Şebekenin benimsenmesi zaman alacak gibi görünse de, 5G önümüzdeki dönemde teknoloji dünyasındaki en çekici konulardan biri olmayı şimdiden garantilemişe benziyor. Amerikan mobil operatörü Sprint LG ile birlikte geliştireceği 5G telefonuyla yeni dönemde arka planda kalmaya niyetli olmadığını gösteriyor.

İki şirketin birlikte hazırlayacağı 5G destekli telefonun 2019’un ilk yarısında satışa sunulması planlanıyor. Telefon konusunda üretimi LG’nin gerçekleştirecek olmasının dışında somut bir detay bulunmuyor. 5G şebekesini 2019’da vakit geçmeden devreye sokmayı planlayan Sprint için şebekeyi destekleyecek cihazlar sunmak doğru bir hamle niteliğini taşıyor.

5G teknolojisi 2019’da piyasaya çıkacak amiral gemisi telefonlar için de önemli bir satış noktası olacağa benziyor. 2019’un ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S10’da 5G desteğinin bulunup bulunmayacağı bir süredir konuşuluyor. Samsung cephesinden gelen son açıklamaya göre, S10 şirketin 5G desteğini sunacağı ilk telefon olmayacak. Ancak telefonda 5G desteğinin varlığına dair belirsizlik hâlâ devam ediyor.

Sprint LG ile birlikte 5G telefon geliştirirken, ABD pazarındaki rakipleri de boş durmuyor. Verizon da Motorola’nın kısa süre önce tanıttığı Moto Z3 için geliştirdiği 5G Moto Mod isimli aksesuarı destekleyeceğini açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER