EğlenceManşetler

Spotify’ın ilk donanımı Car Thing ile tanışın

spotify car thing

Spotify donanım işine giriyor. Ancak bu girişim şu an için sadece dar bir kapsamda olacak gibi görünüyor.

Müzik yayın servisi çok yakında ilk donanımını test etmeye başlıyor. Söz konusu aygıt sesle kontrol edilen bir akıllı asistan ve otomobiller için tasarlandı. ABD’deki bazı Spotify Premium kullanıcıları test kapsamında bu cihaza ücretsiz erişim imkanı elde edecekler.

Car Thing adını taşıyan bu aksesuar otomobillerin 12 voltluk güç çıkışına bağlanıyor. Bluetooth üzerinden hem otomobile hem de telefonunuza bağlanıyor. “Hey, Spotify” denilerek sesle etkinleştirilebiliyor. Daha sonra ondan bir şeyler çalmasını isteyebiliyorsunuz.

Spotify Car Thing, Spotify hesabınıza bağlanacak, böylelikle çalma listelerinize de erişebileceksiniz. Spotify, Car Thing’i insanların müzikleri ve podcast’leri nasıl dinledikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak amacıyla geliştirdiğini söyledi.

Bir USB aygıtı görünümünde olan cihazın bir kenarında dairesel ekran var. Bu ekranda çalan parça bilgileri gösteriliyor. Diğer tarafta ise çeşitli ön ayarlara erişim imkanı sağlayan düğmeler bulunuyor. Spotify, bu cihazı son kullanıcılara sunmak gibi bir planını olmadığını kaydetti.

Testler önümüzdeki birkaç hafta içinde başlıyor. Spotify, teste katılmasını istediği kişilerle bizzat iletişim kuruyor. Konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında Spotify, gelecekte de bu tarz ses odaklı testleri yapmayı planladığını kaydetti. Bu nedenle “Voice Thing” ya da “Home Thing” gibi ses veya ev kullanımı odaklı başka cihazlarla karşılaşırsak şaşırmamamızı söyledi. Her ne olursa olsun, işinin odağında dünyanın bir numaralı ses platformu olmanın bulunduğunu, donanım üretmenin önceliği olmadığını da hatırlattı.

Spotify Amazon veya Google’a rakip olmayacak

Aslında geçtiğimiz ocak ayında Financial Times, Spotify’ın sesle etkinleştirilebilen, araç içi bir cihaz geliştirdiğini, bunun 100 dolarlık fiyata sahip olacağını yazmıştı. O zamanlar insanlar, Spotify’ın birkaç ay önce Echo Auto adlı sesle etkinleştirilebilir cihazını tanıtan Amazon gibi şirketlere rakip olmayı hedeflediğini düşünmüşlerdi. O cihaz ayda 24.99 dolar karşılığında Alexa’yı otomobillere getiriyor ve şu an için sadece davet usulüyle satılıyor. Ancak 49.99 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışındaki kullanıcılarla buluşması planlanıyor. Google ise yakın zamanda Google Asistan için sürüş modunu tanıtmıştı.

Spotify ise Car Thing ile, araç içi deneyim sunmaktan daha çok, kullanım deneyimi hakkında bilgi elde etmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER