Eğlence

Spotify Zaman Kapsülü ile kullanıcılarını geçmişe götürüyor

spotify zaman kapsülü

Son zamanlarda kullanıcılarının eski müziklere olan ilgisinin artmasını dikkate alan Spotify, daha önce sunduğu Zaman Kapsülü isimli çalma listesini yeniledi. Kişiye özel olarak hazırlanan bu listede, birbirinden farklı kategorilerde geçmişten günümüze kadar uzanan bir yelpazede şarkılar yer alıyor.

Spotify’ın Zaman Kapsülü’nde 50 farklı şarkı bulunuyor. Bu listede sıklıkla dinlenen şarkıların yanı sıra sevilen müzisyenlerin unutulan veya akla kolay kolay gelmeyen eserleriyle karşılaşmak da mümkün oluyor.

Spotify yenilenen çalma listesini duyururken de, davranış bilimci David Di Salvo’nun daha önce kullandığı bu açıklamasına dikkat çekiyor: “Müzik, aynı koku gibi, insanı doğrudan o nostaljik ana götüren şeylerden biri. Sizi tam olarak o yere götüyor. Örneğin, herkes ilk öpücüğü esnasında dinlediği o şarkıyı hatırlayabilir.”

Spotify, David Di Salvo’nun bu sözleriyle insanların neden nostaljik müzikleri tercih ettiğini ve Zaman Kapsülü’nü yenilemesindeki temel motivasyonu açıklıyor.

Spotify Zaman Kapsülü listesine uygulamanın “Senin için derlendi” bölümünden veya mobil uygulamalarda “Dönem Müzikleri” kısmı üzerinden erişilebiliyor. Bu listeyi Spotify’ın hem ücretsiz hem de Premium aboneleri dinleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER