EğlenceManşetler

Spotify Yeni Müzik Radarı ile yeni parçalardan haberdar ediyor

spotify yeni müzik radarı

spotify yeni müzik radarıGeçen yıl çıkardığı Haftalık Keşif özelliğiyle kullanıcılarının hayatına renk getiren ve onlarına hoşlarına gidecek parçaları daha kolay bulma fırsatı sunan Spotify, şimdi de yepyeni bir özellikle yeni parçalardan anında haber verecek. Yeni Müzik Radarı adını taşıyan Spotify listesi, her cuma güncellenecek ve yeni albümlerden derlenen şarkılardan oluşacak.

Yeni Müzik Radarı her pazartesi işleri başlatacak ve her cuma yayınlanacak yeni bir sürümle birlikte hafta sonuna yepyeni şarkılarla girmenizi sağlayacak. Haftalık Keşif listesindeki parçalardan farklı olarak, yepyeni şarkılarla ilgili fazla bir veri mevcut değil. Bu da Spotify’ı kullanıcılarına sevdikleri yeni parçaları tavsiye ederken epey zorlu bir işin beklediğini gösteriyor.

Spotify’ın mühendislik yöneticisi Edward Newett, yeni bir albüm çıktığında ellerinde yeterli verinin olmadığını, herhangi bir dinleme veya çalma listesi verisinin bulunmadığını; halbuki bu iki verinin Haftalık Keşif listelerinin iyi işlemesi için büyük katkıda bulunduğunu dile getiriyor. Bu nedenle Yeni Müzik Radarı için bazı yenilikçi teknolojiler geliştirilmiş. Ses araştırma ekibi yeni derin öğrenme teknikleri kullanarak gerçek seslere yoğunlaşmış.

Haftalık Keşif son altı aylık zaman penceresindeki verilere odaklanıyor, zevklerinizin şifrelerini çözüyor ve tavsiyelerde bulunuyor. Ancak Yeni Müzik Radarı bu yaklaşımı tekrarlayamıyor, çünkü favori şarkıcılarınız veya gruplarınız ortalama iki yılda bir yeni albüm çıkarıyor. Bu nedenle öncelikle tüm müzik dinleme geçmişiniz ele alınıyor, daha sonra muhtemel tavsiyeler son iki ya da üç hafta içinde çıkmış şarkılara indirgeniyor.

Yeni Müzik Radarı, sevdiğinizi bildiği şarkılardan yola çıkarak yeni şarkıları öne çıkarmaktan daha fazlasını yapmaya çalışıyor. Ancak yeni şarkıcıları ve grupları önermek de zorlu bir süreç, çünkü bazı yepyeni şarkılar ve sanatçılar henüz tam olarak kategorilendirilmemiş oluyor. Spotify eskiden kullanıcıların elle yardımına ihtiyaç duyuyordu, kullanıcıların şarkıcıları ve grupları işaretlemesi gerekiyordu. Ancak şimdi tanımlamalar derin öğrenme algoritmaları sayesinde hızlı ve otonom şekilde yapılabiliyor.

Yeni Müzik Radarı Spotify’ın masaüstü ve mobil versiyonlarında, Haftalık Keşif’in yanına eklenmiş yeni bir liste olarak kullanıma sunuldu. Dinleme zevklerinize göre yerli ve yabancı şarkılardan derlenmiş, bunların karışık olarak sıralandığı listenizi, her cuma yenilenmiş şekilde bulabilirsiniz. Yeni şarkıları keşfetme yolunda bu listenin çok yararlı olacağı bir gerçek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER