Eğlence

Spotify Yeni Müzik Radarı marka sponsorluklarına açılıyor

spotify yeni müzik radarı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni Müzik Radarı, Spotify kullanıcılarının en sevdiği kişiselleştirilmiş çalma listeleri arasında yer alıyor. Kullanıcılar her hafta güncellenen bu listede sevdikleri müzisyenlerin en yeni şarkılarını dinleyebiliyor. Spotify bu popüler listesini şimdi de reklam verenlere açıyor.

Spotify daha önce de Haftalık Keşif ve Bir Daha isimli listelerinde marka ortaklıklarına yer vereceğini duyurmuştu. Yeni Müzik Radarı’nı kullanmayı tercih eden ilk marka ise Disney Plus oldu. Şirket, “Happier Than Ever: A Love Letter To Los Angeles” isimli filmin tanıtımı için Spotify’ın popüler listesini kullanıyor.

Spotify’dan yapılan açıklamada, ücretsiz paket kullanıcılarının reklamları doğrudan çalma listesinin içinde sesli, videolu veya grafik olarak göreceği belirtildi. Logolar çalma listesinin kapak resminin yanında gösterilirken, reklam aralarında sesli ve görüntülü reklamlara da yer verilecek. Spotify her kategoriden marka iş birliklerine açık olduğunu belirtirken, Premium kullanıcılarına reklam gösterilmeyeceğini de hatırlattı.

Yeni Müzik Radarı, 2016’dan bu yana Spotify’da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Liste, pek çok bölgede Spotify kullanıcılarının en sevdiği ilk üç kişiselleştirilmiş liste arasında yer alıyor. Spotify’dan verilen bilgiye göre, 18-29 yaş grubu Yeni Müzik Radarı listesinin en büyük kullanıcı kitlesi konumunda.

Spotify, ilk etapta 31 ülkede Yeni Müzik Radarı listesinde reklamlara yer vereceğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER