Eğlence

Spotify uzaktan çalışma imkanı tanıyan yeni çalışma modelini duyurdu

spotify yeni çalışma modeli

Yaklaşık iki hafta önce ücretli üye sayısının 155 milyonu aştığını açıklayan Spotify, cuma günü yaptığı açıklamayla, çalışanlarının çalışmak istedikleri yeri seçme özgürlüğüne sahip olacakları yeni bir çalışma modelini duyurdu. Spotify çalışanları, ister evden isterlerse de ofisten çalışabilecek. Ayrıca bu iki seçenek arasında karar verirken arada kalan çalışanlar, karma bir çalışma modeliyle çalışma hayatlarını sürdürebilecek. Spotify tarafından duyurulan yeni çalışma modeli, aynı zamanda farklı şehirler ya da ülkelerde dahi çalışabilme imkanı tanıyor.

Spotify çalışanları, pandemiden sonra dahi, her yerden çalışabilme olarak bilinen ”work from anywhere” modeliyle çalışabilecek. Çalışanlarının mutluluğunu oldukça önemseyen şirket, ofis ortamını sevdiği halde Spotify merkez ofislerine yakın bir bölgede ikamet etmeyen çalışanları için ortak çalışma alanları oluşturmayı dahi planlıyor.

Spotify aynı zamanda, çalışanların coğrafi konumlarını seçebilmeleri adına daha fazla esneklik sunuyor. Saat dilimi zorlukları ve bölgesel yasalardan kaynaklanan kısıtlamaları da göz önünde bulunduran şirket, çalışanların istedikleri şehir ve ülkeden çalışmalarına olanak sağlıyor.

Yeni çalışma modelinin duyurulduğu blog gönderisinde, Spotify ofisi olmayan bir bölgeye taşınan ve ofis ortamında çalışmaktan hoşlanan çalışanlar için ortak bir çalışma alanı ayarlanacağı da ifade ediliyor. Ayrıca şirket, çalışmanın çalışılan mekandan ziyade ortaya konan iş olduğunu vurgulayıp, verimliliğin ofiste geçirilen çalışma saatleri ile ölçülemeyeceğini ileri sürüyor.

Halihazırda son derece uygun çalışma koşullarına sahip olmasıyla bilinen Spotify, yeni çalışma modeliyle çalışanlar için daha cazip bir yer haline gelmiş gibi duruyor. Bu çalışma stilinin gelecekte şirkete nasıl yansıyacağı ve bu modelden ne derece katkı alınacağı ise merak konusu.

İLGİLİ HABERLER