Eğlence

Spotify Yaz Hatıraların çalma listesini geri getiriyor

Spotify yaz coşkusunu nostaljiyle artırıyor

Spotify, geçmiş yazların favori şarkılarını yeniden kullanıcılarına hatırlatmaya hazırlanıyor. Popüler çevrimiçi müzik servisinin kullanıcıları, bugünden itibaren Yaz Hatıraların isimli çalma listesini yeniden karşılarında bulacak. Spotify kişiye özel olarak oluşturulan Yaz Hatıraların listesini 2017’den bu yana sunuyor.

Bu listede kullanıcılar geçmiş yazlarda en çok dinledikleri şarkıları bulabiliyor. Kuzey Yarı Küre’deki tüm Spotify kullanıcılarına sunulacak listeye Spotify’ın ücretsiz aboneleri de erişebilecek. Listede 2016’dan 2019’a kadar olan yazların favori şarkıları gösterilecek.

Spotify’ın yaza yönelik yenilikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Tahmin kısmına da giren şirket, Yaz Tahminleri isimli listede de kullanıcılara bu yaz dinleyebilecekleri şarkılar öneriyor. Bu listenin kişiye özel olarak hazırlanmadığını belirtmekte fayda var.

Spotify’dan verilen bilgiye göre, Yaz Tahminleri listesinin hazırlanmasında çeşitli faktörler dikkate alınıyor. Şarkının dinlenme sayıları, mevcut çizgisi ve küresel kürasyon ekibinin öngörüleri listeyi oluşturan faktörler arasında bulunuyor. Listede DaBaby’den “ROCKSTAR”, Megan Thee Stallion’dan “Savage”, Harry Styles’dan “Watermelon Sugar” gibi şarkılar bulunuyor. Yaz Tahminleri listesi kullanıcıların erişimine açılmış durumda.

Spotify, Yaz Hatıraların ve Yaz Tahminleri çalma listelerini özel Yaz sayfasında kullanıcıların karşısına çıkarıyor.

İLGİLİ HABERLER