Eğlence

Spotify yapay zekâ girişimi Sonantic’i satın aldı

spotify premium

Spotify yapay zekâ odaklı önemli bir yatırıma imza attı. Son zamanlarda farklı şirketleri bünyesine katan müzik ve podcast platformu, Sonantic isimli yapay zekâ girişimini satın aldı.

Sonantic, yapay zekânın da yardımını alarak yazıyı “etkileyici bir gerçeklikle” sese dönüştürüyor. Spotify Sonantic’in teknolojisinden nasıl yararlanacağı konusunda net bir bilgi vermese de, bazı potansiyel iyileştirmeleri işaret etti.

Spotify’dan verilen bilgiye göre, Sonantic’in teknolojisi kullanıcılar ekrana bakmazken bile yeni öneriler için bir bağlam sağlayabilir. Yapay zekâ ses platformu, yeni ses deneyimleri için “bariyerleri aşağıya indirebilir”.

Bunun Spotify’ın erişilebilirlik yönünü kuvvetlendirmesine yardımcı olacağı da söylenebilir. Kullanıcılar görsel arayüze ihtiyaç duymadan Spotify’da daha kolay gezinebilir. Spotify satın alma sürecinin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Spotify yapay zekâ odaklı yeni satın almasıyla teknoloji dünyasındaki bir trendi takip ediyor. Instagram ve TikTok gibi sosyal ağlar robotik seslendirmeler için yazıdan sese teknolojisini kullanıyor. Spotify’ın TikTok’unkine benzer bir keşif akışına sahip olması, bu satın almanın platform için önemini artırabilir.

 

İLGİLİ HABERLER