Eğlence

Spotify yakında müzik videoları göstermeye başlayabilir

spotify abone sayısı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify kullanıcıları yakında platformda sevdikleri şarkıların videolarını izleme imkanını da yakalayabilir. Çevrimiçi müzik ve podcast platformunun bu yöndeki hazırlığını kod araştırmacısı Jane Manchun Wong ortaya çıkardı.

Spotify’ın şimdi çalınıyor ekranına yerleştirilecek videonun mevcut albüm kapağı ve Canvas seçenekleriyle birlikte sunulabileceği, Wong’un paylaştığı ekran görüntüsü sayesinde anlaşılıyor. Canvas özelliğiyle belli şarkılarda “Şimdi Çalınıyor” ekranında arkada sürekli dönen, birkaç saniyelik videolar gösteriliyor. Buraya tam uzunlukta videoların eklenmesinin biraz daha ilginç olacağı söylenebilir.

Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Şimdi Çalınıyor ekranında video gösterimi konusunun hâlâ değerlendirildiği belirtildi. Spotify’ın bu ekranda neyi, nasıl göstereceği hâlâ belirsizliğini koruyor.

Spotify’ın video konusunu daha önce de gündemine aldığı biliniyor. Şirketin bu konuda atacağı yeni adımların ne olacağı da merak ediliyor. Müzik videolarını göstermek platform için mantıklı bir tercih gibi görünürken, söz konusu videoların hangi kaynaktan alınacağı konusunda ortada şu an için bir işaret bulunmuyor.

Spotify için akıllara gelen ilk kaynak YouTube oluyor. Ancak YouTube’un Spotify’a rakip bir servisinin bulunması, bu ihtimali azaltıyor. Spotify’ın video açılımına dair yeni ipuçları için önümüzdeki günleri beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER