Eğlence

Spotify Waze ile birlikte araba kullanırken sevilen şarkıları dinlemeyi kolaylaştırıyor

spotify wazeSpotify Waze ile birlikte araba kullanırken müzik dinlemeyi daha kolay ve keyifli hâle getirmeyi vadediyor. İki şirket arasındaki işbirliğiyle müzikseverler favori şarkı ve şarkıcılarına Waze üzerinden de erişebilecek.

Google’ın sahibi olduğu Waze ve Spotify arasındaki bu işbirliğinden şimdilik sadece Android kullanıcıları faydalanabiliyor. Bu entegrasyon sayesinde yol güzergahları ve çalma listeleri aynı ekranda buluşuyor. Böylelikle kullanıcılar ekran değiştirme zorunluluğundan kurtuluyor.

İki uygulama arasındaki entegrasyon sayesinde bir kesinti olmadan Spotify üzerinden gidilecek konuma yolculuk başlatılabiliyor. Ayrıca Spotify’daki çalma listelerine de Waze üzerinden erişim sağlanıyor ve dinlenecek şarkılar kolayca değiştirilebiliyor.

Spotify Waze ile birlikte sürüş güvenliğini artırıyor

Sürüş güvenliğini artırmak da Spotify ve Waze arasındaki işbirliğinin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Aynı ekran üzerinden iki uygulamanın da fonksiyonlarına erişilebilmesi sayesinde kullanıcıların dikkatini dağıtabilecek faktörlerin azaltılması öngörülüyor. Kullanıcılar otomobillerini tamamen durdurduklarında tek bir dokunuşla uygulamalar arasında geçiş yapabiliyor. Bu entegrasyonun iOS’te ne zaman hayata geçeceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER