Eğlence

Spotify Warner Music ile olan lisans anlaşmasını yeniledi

spotify podcast otomobil gorunumu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify warner musicSpotify Warner Music ile olan lisans anlaşmasını yenilediğini açıkladı. 2017’nin sonu veya 2018’in başı itibarıyla halka açılmayı planlayan çevrim içi müzik servisi için Warner Music ile olan lisans anlaşmasını yenilemek büyük önem taşıyordu.

Anlaşmanın Spotify’ın daha önce Universal Music ile yaptığı lisans anlaşmasına benzer bir nitelikte olduğu söyleniyor. Bu anlaşma, Universal Music’e albümlerini Spotify’ın ücretsiz paketinden çekme imkanı vermişti.

Sony ve Universal’in ardından Warner ile olan lisans anlaşmasını da yenileyen Spotify, önümüzdeki birkaç yıl boyunca lisans ücretleri için ne kadar harcayacağını hesaplama konusunda tüm verilere ulaşmış oldu. Halka arz için zamanla yarışan şirket, 2016’nın mart ayında topladığı 1 milyar doların faiz yükünden kaçmaya çalışıyor.

Spotify halka arz için geleneksel yöntemler dışında bir yolu uygulamaya çalışıyor. Doğrudan New York Borsası’nda işlem görmek isteyen şirket, geleneksel hisse satışı sürecini atlamayı planlıyor. Bu karar Securities and Exchange Commission tarafından temkinle karşılansa da, onaylandığı takdirde Spotify’a ciddi faydalar getirecek.

Spotify Warner Music ile birlikte müziğe yeniden değerini kazandırmayı amaçlıyor

İki taraf arasındaki anlaşma, Warner Music tarafından Instagram üzerinden duyuruldu. Warner Music’in dijital birim şefi Ole Obermann, sonuca ulaşmanın zaman aldığını, ancak sonunda geleceğe odaklı bir anlaşmaya vardıklarını belirtti. Obermann, Spotify ile birlikte müziğe değerini yeniden kazandırmanın yenilikçi çözümlerini bulacaklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER