Eğlence

Spotify video podcast özelliğinin kapsama alanını büyütüyor

spotify video podcast

Spotify video podcast özelliğinin kapsama alanını genişletmeye hazırlanıyor. Artık özellikten faydalanmak için ayrıca başvuru yapmak gerekmeyecek. ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki tüm yapımcılar, Anchor üzerinden video podcast yayınlayabilecek.

Spotify’ın podcast abonelik sistemi üzerinden bu içeriklere erişim olarak ücret alınabilecek. Şirket video podcast’lerin hem hazırlanması hem de izlenmesi adına bazı değişikliklere de gidiyor.

Öncelikle video podcast’lere anketler ve soru-cevap seansları gibi interaktif özellikler ekleniyor. Başka sitelere gömülü podcast’ler, doğrudan bu siteler üzerinde oynatılabilecek. Yapımcılar Riverside’ın web tabanlı kayıt özelliğini podcast’lerini yayınlamak için ücret ödemeden kullanabilecek. Sesli podcast’ler kapsamlı bir arka katalogun bulunması durumunda videolu versiyonlarıyla değiştirilebilecek.

Spotify’dan yapılan açıklamada, video podcast yükleme imkanının yakında daha fazla ülkede kullanıma sunulacağı da belirtildi. Buna ek olarak, yapımcılar için abonelikler dışında başka parasallaştırma araçlarının da sözü verildi.

Spotify bu hamlesiyle video podcast platformunun tam potansiyeline ulaşma sürecini hızlandırabilir. Şirket, video podcast özelliğini 2020’nin temmuz ayında kullanıma sunmuştu. Teknik olarak 2021’in ekim ayı itibarıyla bu imkan tüm yapımcıların erişimine açılmıştı. Ancak başvuru gerekliliği erişim önünde bir bariyer olmaya devam etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER