Eğlence

Spotify video podcast desteğini hayata geçirdi

spotify yapay zeka

Spotify video podcast özelliğini bir süre önce test etmeye başlamıştı. Şirket söz konusu desteği Premium kullanıcıları ve ücretsiz kullanıcılarının büyük kısmı için hayata geçirdi. Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, video podcast desteğinin hem mobilde hem de masaüstünde geçerli olacağı belirtildi.

Şu an için belli podcast’ler Spotify’da videolu olarak görünecek. Tüm podcast yapımcılarına içeriklerini aynı zamanda video olarak sunma imkanı verilmeyecek. Videolar oynatma butonuna basıldığında otomatik olarak başlatılacak ve ses akışıyla eş zamanlanacak. Eğer kullanıcılar videoyu izlerken uygulamadan çıkarsa veya ekranı kilitlerse, podcast’in sesi arka planda çalmaya devam edecek.

Spotify’ın video podcast desteği sunmasına izin verdiği ilk içerikler arasında Book of Basketball 2.0, Fantasy Footballers, The Misfits Podcast, H3 PodcastThe Morning ToastHigher Learning with Van Lathan & Rachel Lindsay ve TheRooster Teeth Podcast gibi programlar yer alıyor.

Spotify’ın video podcast desteği sunmaya başlayacağı, şirketin programlarını aynı zamanda YouTube’a da yükleyen podcast yapımcısı Joe Rogan ile özel bir anlaşma imzalamasıyla birlikte belli olmuştu. Bu anlaşma çerçevesinde podcast’inin videolarını da Spotify’a taşıyacak olan Rogan için bir platform oluşturulması gerekiyordu. Şirket testlere de mayıs ayı içinde vakit kaybetmeden başlamıştı.

Spotify video podcast desteğiyle YouTube ile bir alanda daha rakip hâline geliyor. Video podcast desteğinin podcast yapımcılarına kendilerini göstermek için ekstra bir platform daha sunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Podcast’lerini video olarak kaydedenler için YouTube, reklam ve keşfedilebilirlik gibi nedenlerle önemli bir seçenek olmaya devam edebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER