EğlenceManşetler

Spotify video işine girmenin planlarını yapıyor

avrupa birligi spotify apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-iphone-6-200315

Spotify’ın işinin temelinde müzik yayını var, ancak şirket çok yakında videoyu da servisine entegre edebilir. Wall Street Journal’ın haberine göre Spotify, YouTube için içerik üretmek üzerine yoğunlaşan şirketlerle temasa geçiyor. Şirketin mevcut içerikği satın almak ve ayrıca bu şirketlerle orijinal videoların üretiminde iş ortaklığı yapmak için fırsat kolladığı söylenirken, bu durum Spotify’ın yeni bir alana girişi anlamına gelebilir.

Rakip müzik servislerinden Tidal, abonelik kapsamında müzik videolarına da erişim imkanı veriyor, ayrıca müşterilere canlı konser yayınlarını ve diğer özel içerikleri de sunmayı planlıyor. Google’ın Music Key servisi de Play Music abonelerine YouTube üzerinden milyonlarca reklamsız müzik videolarını izleme imkanı veriyor. Tabii ki, başarısız örnekler de yok değil. Örneğin ABD’ye odaklanan Rdio’nun paralı video içerik mağazası fazla uzun ömürlü olmamıştı. Aslında bu durum, video içeriğin yeni aboneler için çekici olduğunu, ancak belirli bir olgunluğa ve üye sayısına ulaşan servisler için fazla bir etkisi olmadığını gösteriyor.

[quote_box_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Spotify’ın Türkçe müzik arşivi zenginleştirildi[/quote_box_center]

Spotify 20 Mayıs tarihinde bir basın toplantısı düzenleyecek. Bununla ilgili davetiyeler ilgili basın kuruluşlarına ve gazetecilere gönderildi. Spotify’ın bu toplantıda videoyla ilgili planlarını açıklayıp açıklamadığı bilinmiyor, ancak Wall Street Journal’ın söylediğine göre video girişimi henüz planlama aşamasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER