Eğlence

Spotify video servisi iOS ve Android uygulamalarında açıldı

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Spotify video servisini bu hafta içinde faaliyete geçirebileceğine yönelik söylentileri doğru çıkarır nitelikte; ESPN, Comedy Central, MTV, BBC, Vice News, Slate ve bunun gibi içerik ortaklarının katkısıyla oluşturulan video servisi faaliyete geçti.

Hem Android hem de iOS uygulamaları üzerinde faaliyete geçmiş olduğu belirtilen video servisi henüz Türkiye’ye hitap etmiyor gibi görünüyor. Video özelliğini getirdiği belirtilen güncelleme henüz Türkiye’deki cihazlara ulaşmamışa benziyor. Zaten Spotify’ın içerik ortakları da bu servisin ülkemize özel olmadığını gösteriyor.

Yine de, video servisine erişebilen kullanıcılar, Spotify’ın videolarına Gözat bölümü altında yer alan “Şovlar” seçeneği üzerinden erişebiliyor. Bu bölümde görüntülü şovlar ve sesli şovlar olmak üzere iki ana bölüm yer alıyor. Spotify son birkaç aydır podcast’leri yayınlıyordu, video da bunların arasına eklenmiş oldu.

Spotify video fazla ön plana çıkmıyor

Spotify temelde bir müzik dinleme uygulaması olduğu gerçeğini unutmayarak videoları oldukça içerilere, kullanıcıların ilk bakışta göremeyeceği bir yerlere yerleştirmiş. Bu, birçok kullanıcıyı memnun edecektir. Tabii ki, Spotify da her ticari kuruluş gibi para kazanma peşinde ve videolar da bu amaca hizmet eden bir araç olarak düşünülmüş. Bir şov veya video içerik ortağını seçen kullanıcı, takip et butonuna tıklatarak o içeriği kütüphanesine ekleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER