EğlenceTeknoloji

Spotify ve Riot Games arasında League of Legends iş birliği

spotify riot games league of legends

Spotify, dünya genelindeki milyonlarca League of Legends tutkunu için farklı bir ses dünyası yaratmak amacıyla e-spor alanındaki ilk iş birliğini Riot Games ile gerçekleştirdiğini açıkladı. Böylelikle müzik yayın servisi, bugünden itibaren League of Legends‘ın özel ve ilk küresel ses hizmetleri sağlayıcısı oldu.

Konuyla ilgili olarak Spotify tarafından yapılan açıklamada iş birliğinin aşağıdaki başlıkları kapsadığı kaydedildi:

  • Özel ve orijinal podcast içeriği: Bu yılın planlamasında uzun süredir yer aldığı gibi Spotify, League of Legends e-sporları çerçevesinde sürekli olarak devam edecek podcast serileri üretecek.
  • Resmi League of Legends Hub’ı: League of Legends dünyasında müzik zaten çok önemli ama Spotify bu konuyu bir adım öteye taşıyor ve oyun ekosisteminden ilham alarak yeni müzik, podcast ve This is League of Legends ile Official League of Legends Playlist (Resmi League of Legends Çalma Listesi) gibi çalma listelerinden oluşan bir hub yaratıyor. Bu konuyla ilgili daha fazlası bilginin pek yakında verileceği de kaydedildi.
  • Özel Müzik Anları: Spotify, Worlds Anthem‘in oluşturulma aşamasına kamera arkası bir bakış ile birlikte Spotify üzerinden Worlds Anthem Takeover‘ı sunacak. Bu müzikal marş, özel bir müzik videosuyla yayınlanan ve Dünya Şampiyonası?nın açılış seremonilerinde çalınan yılın beklenen şarkısı.

Spotify, bunların uzun soluklu bir iş birliğinin sadece başlangıcı olduğunun altını çiziyor. Riot Games ile birlikte müzik, podcast ve oyun tutkunları için güçlü bir audio deneyimi sunmak üzere birlikte çalışmaya devam edeceğini de ekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER