EğlenceManşetler

Spotify uygulamasının yeni tasarımı böyle olacak

spotify yeni tasarımSpotify’ın ücretsiz servisine gelecek değişikliklerle ilgili haber son birkaç haftadır gündemde yer tutuyor. Görünüşe göre, Spotify belirli kullanıcılarla birlikte ücretsiz servise özel yenilenmiş kullanıcı arayüzünü test etmeye başladı.

The Verge, bu yeni arayüze ait bazı ekran görüntülerini paylaştı. Site, bu ekran görüntülerinin gelecek hafta beklenen ücretsiz mobil versiyonun yeni hâli olduğunu doğrulayamıyor. Yine de, ekran görüntülerinden belirli çalma listelerindeki parçaların isteğe göre seçilip çalınması imkanının bulunduğunu görüyoruz. Bu da ücretsiz servisin paralı olan Premium hesaplar gibi kullanılabilmesine imkan tanıyacaktır.

Bloomberg geçen hafta geçtiği haberde yapılacak değişikliklerin özellikle mobil kullanıcıları hedefleyeceğini söylemişti. Şirketin 24 Nisan’daki etkinliği için hazırladığı ilan da, değişikliklerin Spotify mobil versiyonunu hedeflediğini doğrular nitelikteydi.

spotify yeni tasarımSpotify’ın mobile özel ücretsiz versiyonunda birtakım dikkat çekici değişiklikler bulunuyor. Bunların en önemlisi ise belirli çalma listelerini isteğe göre çalmak olacaktır. Ekran görüntüsündeki “Gold Edition” çalma listesinde görüldüğü gibi, bu listedeki parçalar tek tek seçilip çalınabiliyor. Eğer bir çalma listesi sadece karıştır modunda çalınabiliyorsa, bu da yeni tasarlanan mavi renkli karıştır ikonuyla gösteriliyor. Mevcut durumdaki ücretsiz üyelikte, tüm çalma listeleri sadece karıştır modunda çalınabiliyor.

Şimdi çalınan parçaların gösteriminde de yeniliklere gidiliyor. Spotify önceleri belirli çalma listelerinde tam ekran albüm görseli kullanmayı tercih ediyordu. Şimdi bu görünümün tüm şimdi çalınıyor arayüzleri için standart hâline getirildiğini görüyoruz.

Öte yandan, Spotify’ın sızan ekran görüntüleri, ücretsiz servisteki hemen her şeyin yeniden tasarlandığını gösteriyor. Örneğin Arama sayfası içinde, “Workout” veya “Mood” gibi kutulu gösterimlerle, aranan parçanın o listeler içinde yer aldığı gösteriliyor.

Alt kısımdaki navigasyon bölümüne baktığımızda ise, Keşfet düğmesinin kaldırıldığını ve bu içerin Arama bölümüne aktarıldığını görüyoruz. Radyo butonu da kaldırılmış, bunun işlevine ise menüler içinde herhangi bir yerde rastlanmıyor. Ayrıca sağ kenarda yeni bir Premium butonu bulunuyor. Bu da ücretsiz kullanıcılara ücretli abonelik için çağrı yapıyor.

Spotify’ın bu ayın başlarında test etmekte olduğu sesle kontrol özelliği ise şimdilik güncellemde yer almıyor gibi görünüyor.

Spotify 3 Nisan’da yurt dışında halka arzını gerçekleştirmişti. Servislerine aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 61 ülkede ulaşılabiliyor. Ocak 2018 itibarıyla açıklanan 70 milyon paralı üyenin de içinde olduğu, toplam 159 milyon abonesi bulunuyor. Şirket bu yılın sonuna kadar 96 milyon paralı abone ve gelirlerinde de yüzde 30 artış kaydetmeyi, 6.6 milyar dolar gelire ulaşmayı hedefliyor. Şirketin bu yıl boyunca kullanıcı sayısını artırmaya odaklanacağı görülüyor. Ücretsiz deneyimi daha iyi hâle getirmek de servise yeni aboneler kazandırmak için büyük önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER