Eğlence

Spotify ücretsiz paketini yenilemeye hazırlanıyor

spotify müzik

spotify ucretsizÇevrimiçi müzik servisi Spotify, 24 Nisan’da bir etkinlik gerçekleştirecek. Şirketin söz konusu etkinlikte bir araç içi medya oynatıcısını tanıtacağı iddiası kısa süre önce gündeme gelmişti. Ancak etkinliğin başka gündem maddeleri de bulunacak gibi görünüyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Spotify ücretsiz paketinin yeni versiyonunu da 24 Nisan etkinliğinde tanıtabileceği belirtiliyor.

Ücretsiz paketinin yeni versiyonunun özellikle mobil cihazlarda çok daha gelişmiş bir deneyim sağlayacağı iddia ediliyor. Yeni ücretsiz paket ile çalma listelerine erişimin kolaylaşacağı ve bu listelerde çalan şarkılar üzerinde kullanıcılara daha fazla kontrol verileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Söz konusu özelliklerin ücretsiz paket ile Premium paket arasındaki mesafeyi kısaltması muhtemel görünüyor.

Spotify’ın yenilenmiş ücretsiz erişim paketini 24 Nisan’da duyuracağı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak duyumcular yeni paketin “yaklaşık 1-2 hafta içinde” resmiyet kazanabileceğini belirtiyor. Bu da şirketin duyuruyu 24 Nisan’da yapma ihtimalini artırıyor.

Spotify ücretsiz paketini kullananların yeni şarkılara ve albümlere erişimine çeşitli kısıtlamalar getirse de, hâlâ ücretsiz paketten vazgeçemiyor. Ücretsiz paketi kullananlar, Spotify’ın kullanıcı tabanında çoğunluğu elinde bulundurmayı sürdürüyor. 71 milyon Premium abonesi bulunan Spotify’dan hâli hazırda 86 milyon kişi ücretsiz olarak yararlanıyor. Ücretsiz paket, uzun vadede Spotify Premium abonesi olmak için bir tür geçit niteliği taşıyor. Dolayısıyla şirketin ücretsiz paketi biraz daha süslemesi mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER