Eğlence

Spotify ücretsiz kullanıcılara reklam atlama imkanı tanıyabilir

spotify müzik

spotifySpotify Avustralya’da yeni bir özelliği test ediyor. Bu kapsamda servisi ücretsiz olarak kullanan kullanıcılara hem sesli hem de görüntülü reklamları istedikleri kadar atlama imkanı sunuluyor.

Şirket tarafında AdAge‘e verilen bilgiye göre esas amaç kullanıcıların sadece ilgilerini çekmeyen reklamlarını atlamalarına izin vermek gibi görünüyor. Yani Spotify, hangi reklamların kullanıcıların ilgisini çektiğini bu test sayesinde görecek ve onlar için daha fazla isabetli reklam sunacak. Bir şirket yöneticisi bunu Haftalık Keşif özelliğine benzetti, ancak bunun ancak reklamlar için geçerli olduğunu dile getirdi. Reklamverenler de atlanan reklamlar için para ödemek zorunda kalmayacaklar.

Spotify‘ın bu uygulaması mantıklı görünüyor, ancak reklamların kalitesini ne oranda iyileştireceği konusu muamma görünüyor. İnsanlar genellikle zahmete girmiyor ve reklamla karşılaştıklarında uygulamayı tekrar açıp reklamı atlama konusunda da aynı tavırı sergileyebilirler.

Spotify reklam atlama özelliğini tüm dünyaya getirecek

Spotify bu özelliğin şu anda sadece test edilmekte olduğunu, ancak küresel bazda kullanıma sunulmasının hedeflendiğini dile getiriliyor. Aslına bakarsanız, Spotify‘a para verenlerin en önemli nedenlerinden bir tanesi reklam dinlemek zorunda kalmamak. Atlanabilir reklamlara, reklamı sonuna kadar dinleme zorunluluğuna göre daha hoşgörülü davranılabilir, reklamsız deneyime yakın bir deneyim elde edilebilir. Bakalım, bu reklam yayın denemesinin kazanç anlamında Spotify’a geri dönüşü ne olacak, bunu da zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER