Eğlence

Spotify ücretsiz abonelik servisi için bazı değişiklikler planlıyor

spotify connect otomatik kapatma

spotify ücretsiz abonelikSpotify ücretsiz abonelik katmanı için bazı değişiklikler yapmayı planlıyor. Bloomberg‘in haberine göre, bunlar sayesinde ücretsiz abonelik paralı abonelik servisine biraz daha benzemiş olacak.

Bloomberg’in kaynaklarına göre, güncellemeler sayesinde servisi kullanmak daha kolay hâle gelecek, özellikle de mobil cihazlardan erişim kolaylaşacak. Ücretsiz plan dahilindeki mobil kullanıcılar çalma listelerine daha hızlı erişecek, çalma listelerindeki parçaları dinleme yöntemleri üzerinde de daha fazla kontrole sahip olacaklar.

Şu anda ücretsiz planda kullanıcılar bir çalma listesi içinden şarkı seçemiyor. Liste içindeki parçaları karışık biçimde dinlemek zorunda kalıyor. Bu değişikliklerle ilgili duyurunun önümüzdeki birkaç hafta içinde yapılması bekleniyor.

Spotify paralı abone sayısını artırmak için ücretsiz kullanıcılara odaklanıyor

Spotify 3 Nisan’da halka açılmıştı. Servisleri aralarında Türkiye’nin de olduğu 61 ülkede kullanılabiliyor. Aralarında reklam destekli ücretsiz kullanıcıların ve Ocak 2018 itibarıyla sayısı 70 milyona ulaşan paralı kullanıcıların da bulunduğu toplam 159 milyon kullanıcısı da bulunuyor. Şirket, yıl sonuna kadar paralı abone sayısını 96 milyona çıkarmayı, gelirleri de 6.6 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor.

Spotify ana gelir kaynağı olan paralı abonelerin sayısını artırmaya odaklanmayı sürdürecek gibi görünüyor. Ücretsiz kullanıcıların deneyimini artırmak da servise yeni kullanıcıları çekmek için büyük önem arz ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER