Eğlence

Spotify ücretli abone sayısını 50 milyona çıkardı

spotify muzik

spotify ucretli Spotify ücretli abone sayısıyla ilgili son açıklamasını geçtiğimiz yılın eylül ayında yapmıştı. Şirket o dönemde 40 milyon ücretli abonesi olduğunu duyurmuştu. Açıklanan son rakamlar ise Spotify için geride kalan 6 aylık dönemin de iyi geçtiğini gösteriyor.

Spotify resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla ücretli abone sayısının 50 milyonu bulduğunu açıkladı. Şirketin çevrim içi müzik pazarındaki en ciddi rakibi Apple Music’in abone sayısının 20 milyon civarında olduğu göz önüne alınınca Spotify’ın performansı biraz daha anlamlı hâle geliyor.

Şirket, mevcut abone tabanını genişletmek ve bu tabandan daha fazla verim almak adına çeşitli çalışmalar da yürütüyor. Çevrim içi müzik servisi, “Spotify Hi-Fi” adını taşıyan yeni bir üyelik paketiyle kullanıcılarına yüksek kaliteli ses deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

Spotify ücretli abone sayısının yüksekliğine rağmen kâra geçebilmiş değil

Hi-Fi paketi gibi girişimler, şirketin daha çok para kazanabilmesi adına da önem taşıyor. Spotify, ücretli abone sayısının yüksekliğine rağmen henüz kâra geçebilmiş değil. Ancak serviste yapılacak yeniliklerle bu durumun değişmesi amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER