Eğlence

Spotify’dan Twitter paylaşımları için yeni özellik: Tweet the Beat

spotify-masaustu-130415

Spotify, kullanıcılarının Twitter’da paylaşım yapmaları için hazırladığı yeni özelliğini kullanıma sundu. “Tweet the Beat” (Ritmi Tweet’le) adını taşıyan özellik, geçtiğimiz haftasonu Rihanna’nın yeni şarkısı “Bitch Better Have My Money”yi Spotify üzerinde dinleyenlerin karşısına çıktı. Mobil cihazlarda kullanıcılarına ekranı kaplayan bir reklam gösteren çevrim içi müzik servisi, abonelerinden şarkıyı beğendiklerini Twitter aracılığıyla duyurmalarını istiyor. Duyuru için önden paylaşım hazırlayan Twitter, hazırladığı taslağı masaüstü uygulamasında da kullanıcılarının karşısına çıkarıyorlar. Kullanıcılar paylaşım üzerinde düzenleme yapma veya Twitter’ın önerisini geri çevirme şansına da sahip. Tweet the Beat özelliği Spotify’ın premium abonelerini de kapsama alanına alıyor.

Spotify tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada halihazırda “Tweet the Beat” özelliğinin sadece Rihanna için kullanımda olduğu belirtildi. Şirket yeni özelliğinin müzikseverlere sıklıkla dinledikleri veya takip ettikleri müzisyenlere olan takdirlerini gösterme fırsatı verdiğini, Tweet the Beat sayesinde abonelerinin hayranı oldukları sanatçılara biraz daha yakın olabileceklerini vurguladı.

Genel yapısı itibarıyla “Tweet the Beat”, Spotify abonelerini Twitter takipçileriyle yakınlaştıracak bir özellik izlenimi veriyor. Tweet the Beat’i sanatçılara neden Spotify’da kalmaları gerektiğini gösteren bir hatırlatıcı olarak nitelemek de yanlış olmayacaktır. Zira Spotify’ın karşısında halihazırda Rihanna, Beyonce, Daft Punk gibi isimlerin desteğini alan Tidal gibi bir rakip bulunuyor. Spotify kullanıcılarını Twitter paylaşımı yapma konusunda teşvik ederek yeni bir Taylor Swift vakasını önlemeye çalışıyor gibi gözüküyor. Rihanna geçtiğimiz hafta yeni single’ı “American Oxygen”ı Tidal aracılığıyla yayınlamıştı.

İLGİLİ HABERLER