EğlenceTeknoloji

Spotify TV uygulaması artık mobil uygulamaya daha yakın bir görünüm ve deneyim sunuyor

spotify tv

Spotify TV uygulamasının tasarımı büyük ekrandaki deneyimin mobil cihazlardakiyle daha benzer hâle gelmesi amacıyla yenilendi. Yeni tasarımda uygulamanın ana sayfasına “Şimdi Oynatılıyor Görünümü” eklenirken, burada en son çalınan içeriğe giden kısayollar bulunuyor. Buna ek olarak, TV uygulamasının ana ekranında da kullanıcılara dinleme geçmişlerine göre yeni şarkı ve podcast’ler önerilecek.

TV uygulamasının ana sayfasındaki değişiklikler sadece görsel değil. Artık farklı Spotify hesapları arasında daha kolay geçiş yapılabiliyor. En son aktif olan profil her zaman ekranın sağ üst köşesinde görünecek. Oturma odasında bir TV’yi paylaşanlar veya annesinin çalma listesini bırakmak isteyenler, profil ikonuna dokunup eşleştirmiş hesaplarının resmine dokunarak kendi profillerine dönebilecek.

Eskiden uygulama aracılığıyla TV’de müzik dinlerken yalnızca sıradaki şarkıyı görülebiliyordu. Artık sıradaki şarkıyı seçmek için “Oynatma Sırası” aracı kullanılabilecek. Buna ek olarak, artık TV’de uygulama için karanlık modu aktif etmek de mümkün. Böylelikle ekran parlaklığı en düşük seviyeye çekilebiliyor.

Spotify TV uygulamasından önce masaüstü uygulamasını da yenilemişti

Spotify TV uygulamasının yeni sürümünü akıllı TV’lerde, oyun konsollarında ve medya akış cihazlarında deneyimlemek mümkün. Hem ücretsiz hem de Premium abonelerin yenilenen uygulamayı kullanabileceğini belirtmekte fayda var. Bu yılın başlarında masaüstü uygulamasını da yenileyen Spotify’ın tüm platformlar için güncel ve yenilenmiş bir kullanıcı deneyimi sunma isteğine şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER