EğlenceManşetler

Spotify Türkiye’de aşıklara eşlik eden şarkıları açıkladı

spotify podcast

Yılın aşka en çok atıfta bulunulan, şubat ayının o en özel günü geldi. Tam olarak bugün, müzikseverler en çok hangi müzik türünü dinleyecek, hangi aşk şarkısına tutkuyla eşlik edecek henüz kestirmek zor ama Spotify, geçen yılın Sevgililer Günü’nün Türkiye ve dünyadaki en çok dinlenen şarkılarını açıkladı. 

Geçen yılın Sevgililer Günü’nde Spotify’da Türkiye’nin en çok dinlediği şarkı, Semicenk ve Reynmen’den Yana Yana oldu. Yana Yana’yı, Mert Demir ve Mabel Matiz’in şarkısı Antidepresan takip etti. Listenin üçüncüsü BLOK3’ten AFFETMEM olurken, 2023’ün en çok dinlenen şarkılarında listenin zirvesini kimseye bırakmayan Simge’den Aşkın Olayım, Sevgililer Günü’nde en çok dinlenen dördüncü; Heijan ve Muti’den İmparator ise beşinci şarkı oldu. 

2023 yılının 14 Şubat’ında tüm dünyada “Sevgililer Günü” kapsamında oluşturulan çalma listelerindeki en çok dinlenen şarkıların zirvesinde John Legend’ın en romantik hitlerinden olan All of Me dikkat çekti. Sevgililer Günü temalı çalma listelerinin en çok dinlenenlerinin ilk 10’unda Bruno Mars’tan Just the Way You Are ikinci olurken, üçüncülüğe yerleşen The Temptations’tan My Girl’ü, Ed Sheeran’ın Thinking out Loud ve Perfect adlı şarkıları dördüncü ve beşinci olarak takip etti. 

Bu yılın Sevgililer Günü kutlamasının bir parçası olarak Spotify, kırık kalplere deva, seven kalplere yâren olan ve Sevgililer Günü’nde olmazsa olmaz iki çalma listesi Paramparça ve Seven Kalpler’de 10 şarkının hikayesini konuk ediyor. Herkesin favorisi Paramparça ve Seven Kalpler çalma listeleri üzerinde kullanıcılar, Semicenk, Derya Uluğ, Gökhan Türkmen ve Mert Demir’in de aralarında bulunduğu sanatçıların sevilen parçalarını ve bu parçaların duygu dünyasıyla ilgili anlattıkları özel hikayelerini izleyebilecekler. 14 Şubat günü kullanıcılara sunulacak olan Playlist Stories özelliği, takip eden 1 hafta boyunca da platformda kalacak.  

Türkiye’deki Spotify kullanıcılarının 14 Şubat 2023’te en çok dinlediği şarkılar

  1. Yana Yana – SemicenkReynmen
  2. Antidepresan – Mert DemirMabel Matiz
  3. AFFETMEM – BLOK3
  4. Aşkın Olayım – Simge
  5. İmparator – HeijanMuti
  6. NKBİ X YAPAMAM – Remix – Lvbel C5Güneş
  7. YOK MUYDU VAKTİN BANA? – Güneş
  8. DACIA – Lvbel C5
  9. VUR – BLOK3
  10. Diyardan Diyara – cakalArem OzgucArman Aydin

14 Şubat 2023’te dünyada en çok dinlenen şarkılar

  1. All of Me – John Legend
  2. Just the Way You Are – Bruno Mars
  3. My Girl – The Temptations
  4. Thinking out Loud – Ed Sheeran
  5. Perfect – Ed Sheeran
  6. I Will Always Love You – Whitney Houston
  7. At Last – Etta James
  8. Make You Feel My Love – Adele
  9. Lover – Taylor Swift
  10. a thousand years – Christina Perri

2

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER