Eğlence

Türkiye 2014’te Spotify üzerinden en çok Sıla’yı dinledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sila-031214

Çevrim içi müzik servisi Spotify, her yıl olduğu gibi, 2014’ün sonunda da yılı müzikal açıdan değerlendirdi. Spotify’ın “Year in Music” değerlendirmesine göre, küresel çapta 2014’ün yıldızı İngiliz sanatçı Ed Sheeran oldu. 2014’te Spotify üzerinden 860 milyonu aşkın kez dinlenen Sheeran dünyada yılın en popüler sanatçısı olurken, Sheeran’ın geçtiğimiz haziran ayında piyasaya sürdüğü son albümü “X” de 430 milyonu aşkın dinleme rakamıyla Spotify üzerinde en çok dinlenen albüm oldu.

Sheeran’ın ardından küresel çapta Spotify’da en çok dinlenen isimler ise sırasıyla Eminem, Coldplay, Calvin Harris ve Katy Perry oldu. İlk 5’e giren isimlerden Coldplay, Spotify’ın dünya genelinde en popüler grubu olurken, Katy Perry de Spotify’ın en popüler kadın sanatçısı oldu. En popüler albümler listesindeyse Ed Sheeran’ın X’ini Sam Smith’in “In The Lonely Hour” ve Iggy Azalea’nın “The New Classic” isimli albümleri takip etti.

Pharrell Williams’ın 2014’e damga vuran şarkısı “Happy”, 2014’te Spotify üzerinde en çok dinlenen şarkı olma unvanını elde etti. Tüm dünyada en hızlı yayılan şarkı listesinin başını ise Hozier tarafından seslendirilen “Take Me To The Church” çekiyor.

Spotify’ın Türkiye ile ilgili verilerine bakıldığında ise 2014’e Sıla’nın damga vurduğu görülüyor. Spotify üzerinde 6 milyon dinleme rakamını aşan Sıla, Türkiye’de yılın en çok dinlenen sanatçısı oldu. Başarılı sanatçı, Türkiye sıralamasında Coldplay, Lana Del Rey, David Guetta ve Eminem’i geride bıraktı. Sıla’nın yıl içinde piyasaya sürdüğü son albümü “Yeni Ay” da Türkiye’de yılın en çok dinlenen albümü unvanını kazandı. Pharrell Williams’ın Happy’si Türkiye’de ölçeğinde de Spotify’ın en çok dinlenen şarkısı olurken, en hızlı yayılan şarkı unvanı Sia’nın seslendirdiği “Chandelier” isimli şarkının oldu.

İLGİLİ HABERLER