Eğlence

Spotify TikTok tarzında video akışını test etmeye başladı

spotify podcast

Spotify, iOS uygulamasının beta versiyonunda, şarkılar çalınırken tam ekran video klipler gösteren yeni bir TikTok tarzı video akışını test ediyor. Bu özellik ilk olarak, akışın çalışır hâlini gösteren bir videoyu paylaşan Chris Messina tarafından fark edildi.

Bu özellik kullanılabilir olduğunda, video akışına “Keşfet” etiketli gezinme çubuğundaki yeni bir dördüncü sekmeden erişilebilir. Daha sonra, akışta gezinirken tek tek parçalar beğenilebilir ve ayrıca her şarkı için seçenekleri getirmek için üç noktalı bir menü simgesi bulunuyor.

Spotify, TechCrunch’a yaptığı bir açıklamada testi onayladı, ancak daha geniş bir kullanıma sunulup sunulmayacağı veya ne zaman görülebileceği konusunda yorum yapmadı. Bir temsilci, “Spotify’da kullanıcı deneyimimizi geliştirmek için rutin olarak bir dizi test yapıyoruz” dedi. “Bu testlerden bazıları, daha geniş kullanıcı deneyimimizin önünü açıyor ve diğerleri yalnızca önemli bir öğrenme işlevi görüyor. Şu anda paylaşacak başka haberimiz yok.”

https://twitter.com/chrismessina/status/1463542273216446472

Netflix de TikTok benzeri paylaşımlar deniyor

Bu test, Netflix’in, kullanıcıların izleyecekleri yeni içerik keşfetmelerine yardımcı olmak için iOS uygulamasında benzer bir arayüzü test etmeye başlamasının hemen ardından ortaya çıktı. “Çocuk Klipleri” olarak adlandırılan özellik, çocuklara uygun programlardan içerikleri gösteriyor ve bu yılın başlarında benzer bir biçime sahip olan ve “Hızlı Gülüşler” olarak adlandırabileceğimiz akışının lansmanını takip edecek gibi görünüyor. TikTok’un etkileşim saatleri arttıkça, sosyal olmayan medya platformları bile, kullanıcıların kendi hizmetleriyle etkileşim kurmasına yardımcı olmak için TikTok’un biçimini kullanmakla ilgilenmeye başlıyor.

Keşfet akışı, Spotify’ın sanatçıların hizmette müziklerinin yanında video oynatabilecekleri mevcut Canvas özelliğini temel alıyor gibi görünüyor. TechCrunch’ın haberine göre Keşfet özet akışının parçası olarak gösterilen videolar, Canvas için kullanılanlarla aynı görünüyor.

Biçimlerin nasıl değiştiğine dair ilginç bir işaret olarak, Spotify’ın yeni testinin keşfi, hizmetin birkaç oynatma listesinin yanı sıra Snapchat tarzı hikayeler özelliğini kullanmayı denemesinden neredeyse bir yıl sonra geliyor. Bakalım, gelecek yıl bu zamanlarda moda içerik yöntemi ne olacak, hep birlikte göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER