Eğlence

Spotify telif sorununu Loudr sayesinde çözebilir

spotify connect otomatik kapatma

spotify telifSpotify telif hakları ve ücretleri konusunda yaşadığı sorunları kökten çözmeye niyetli görünüyor. Çevrimiçi müzik servisi bir açıklama yaparak merkezi San Francisco’da bulunan Loudr isimli şirketi satın aldığını duyurdu. Söz konusu açıklamada, Loudr’ın hizmetleri sayesinde içerik oluşturucularının, toplayıcıların ve dijital müzik servislerinin telif hakkı sahiplerini daha kolay bulup ödeme yapabileceği belirtildi.

Loudr, sunduğu teknolojiyi “müzik hakları için büyük veri” olarak tanımlıyor. Şirket algoritmaları kullanarak ses kayıtlarını müzikal kompozisyonlarla birleştiriyor. Müzik yayıncıları ise kataloglarını kullanımla eşleştirerek kendilerine ödenmesi gereken doğru telif ücreti miktarına ulaşabiliyor.

Lisans ve telif ücretlerinin yeterli ödenmesi konusunda ilk günden bu yana sorun yaşayan Spotify, Loudr’ı satın alarak kendisi için oldukça yararlı bir satın alma yapmışa benziyor. Şirket hâli hazırda Wixen Music Publishing tarafından açılan 1.6 milyar dolarlık davayla uğraşıyor. Daha önce de telif hakları nedeniyle başka davalarla karşı karşıya kalan çevrimiçi müzik servisi, bu davaları uzlaşmaya vararak çözmeyi başarmıştı.

Spotify telif ödemelerindeki sorunları ortandan kaldırmak için daha önce de çeşitli adımlar atmıştı. Geçtiğimiz yıl yine aynı amaçla Mediachain’i satın alan şirket, telif yönetiminde blockchain teknolojisinden yararlanmaya başlamıştı. Satış sürecinin tamamlanmasının ardından Loudr ekibinin Spotify’ın New York’taki ofisinde görev yapmaya başlayacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER