Eğlence

Spotify’dan müzik keşfi için yeni yöntem

spotify müzik

Spotify, Tastebuds adını taşıyan yeni bir özelliği test ediyor. Söz konusu özellik, kullanıcıların arkadaşları aracılığıyla yeni müzikleri keşfetmesini mümkün kılıyor. Tastebuds’ın varlığını ortaya çıkaran ise tanıdık bir isim. Spotify’ın web uygulaması üzerinde ters mühendislik çalışmaları yapan Jane Manchun Wong, bu sırada Tastebuds’ın prototip versiyonuna rastladı.

Tastebuds hakkında şimdilik pek fazla detay bilinmiyor. Ancak özellik için hazırlanan ve şimdilik bir taslak gibi görünen açılış sayfasında şu ifade yer alıyor: “Artık zevkine güvendiğiniz arkadaşlarınız aracılığıyla yeni müzikler keşfedebilirsiniz.”

Bu sayfadaki kalem ikonuna dokunulduğunda Spotify kullanıcıları takip ettikleri kişiler içinde arama yapabilecek ve bu kişilerin en çok hangi şarkıları dinlediklerini görüp bunları kütüphanelerine ekleyebilecek. Tastebuds sekmesine navigasyon çubuğunda Kitaplığın bölümünün hemen altındaki kısayol üzerinden erişilebilecek.

spotify tastebudsSosyal paylaşım, Spotify için hiçbir zaman ana önceliklerden biri olmadı. Arkadaşların neyi dinlediğini gösteren “Arkadaş Aktivitesi” sekmesi, sadece Spotify’ın masaüstü uygulamasında bulunuyor. Uygulama içinden şarkı paylaşımı özelliği ise şarkıların sosyal ağlarda veya Instagram’ın hikaye bölümünde paylaşılabilmesi adına rafa kaldırılmıştı.

Spotify Tastebuds konusunda şimdilik sessiz

Tastebuds’ın geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkarılan “Friends Weekly” isimli çalma listesinin yeniden isimlendirilmiş bir versiyonu olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Friends Weekly’nin arkadaşların dinlediklerinin sunumu için daha “kişisel” bir seçenek olabileceği belirtilmişti.

Sonucun ne olacağı şimdilik tam bilinmese de, Spotify’ın önümüzdeki dönemde daha fazla sosyal özellik sunması şaşırtıcı olmayacaktır. Şirketin şimdilik konuyla ilgili bir açıklama yapmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER