EğlenceManşetler

Spotify Stations ile sadece çalma listelerini dinleme deneyimini test ediyor

spotify stations
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify Android için sessiz sedasız şekilde bağımsız bir uygulama çıkardı. Bu uygulama çalma listelerini veya radyo istasyonlarını hızlı ve kolay şekilde dinlemeye odaklanıyor. Stations adını taşıyan uygulama, Spotify’ın belirttiğine göre, kullanıcıların sevdikleri müzikleri dinlemeleri için en kolay yolu, tamamen ücretsiz biçimde sunuyor. Ayrıca şirket, Stations’ın deney niteliğinde bir uygulama olduğunun da altını çiziyor. Zaten uygulama da şu an için sadece Avustralya’da dağıtımda bulunuyor.

Uygulamayı henüz kullanma şansı bulamadık. Ancak tasarımı, Stations’ın kullanıcıların parçalarına ulaşmaları için geçmeleri gereken adımları veya yapmaları gereken tıklatmaları azaltacak şekilde kurgulandığını gösteriyor. Spotify, Stations’ın açıldığı andan itibaren müzik keyfi sunmaya başladığını söylüyor. Tüm çalma listeleri büyük puntolarla gösteriliyor. Listeler arasında kaydırma yaparak gezinilebiliyor. Spotify, Stations’ı kullanmak için metin girişine veya arama yapmaya ihtiyaç olmadığının da altını çiziyor. Ücretsiz kullanıcılar uygulamada reklamlar görürken, Premium kullanıcıları uygulamayı reklamsız kullanabiliyor. Aynı zamanda Stations’ı kullanırken parçalar arasında atlayabiliyor.

Uygulamada servisin Haftalık Keşif veya Release Radar gibi, her kişi için özelleştirilmiş çalma listelerine erişim de bulunuyor. Stations uygulamasının açıklama bölümünde, kullanıcıların uygulamayı kullandıkça sevilen veya oluşturulan özelleştirilmiş istasyonların uygulama tarafından öğrenileceği belirtiliyor. Kullanıcılar ana menüde hangi çalma listelerinin görüntülenebileceğini seçebiliyor, ilgilerini çekmeye listeleri gizleyebiliyor. Ne var ki, Stations içinden yeni çalma listeleri oluşturulamıyor.

Stations’ın iOS versiyonunun gelip gelmeyeceği şu an için bilinmiyor. Stations, Spotify’ın müzik servisleri pazarında elini güçlendirmek için başvurduğu en son silah olarak kayıtlara geçiyor. Bu deneyin başarılı olup diğer ülkelere veya platformlara yayılıp yayılmayacağını zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER