EğlenceManşetler

Spotify artık SoundCloud ile ilgilenmiyor

spotify telif

spotify soundcloudDünyanın en büyük çevrim içi müzik servisi Spotify’ın SoundCloud’ı satın alabileceğine dair haberler geçtiğimiz eylül ayının sonlarında gündeme gelmişti. O dönem yayınlanan haberlerde Spotify’ın hem katalogunu genişletmek hem de çevrim içi müzik pazarındaki rakiplerinden birini bertaraf etmek için böyle bir adım atabileceği belirtilmişti. SoundCloud, geçtiğimiz mart ayında SoundCloud Go adını taşıyan çevrim içi müzik servisini hayata geçirmiş ve Spotify ile doğrudan rakip haline gelmişti.

Spotify SoundCloud yükünü istemiyor

Ancak gelen son haberlere göre, Spotify artık SoundCloud ile ilgilenmiyor. Şirketin bu kararında önümüzdeki yıl için planlanan halka arza yönelik hazırlıkların etkili olduğu belirtiliyor. Spotify’ın halka arz öncesinde bilançolarına satın almadan doğan ekstra ücret ve lisans maliyetlerini yansıtmak istemediği söyleniyor.

Spotify’ın SoundCloud’ı satın almaktan vazgeçerek mantıklı bir karar verdiği söylenebilir. Mevcut koşullar, olası bir satın almanın Spotify’a faydadan çok ekstra yük getireceğini gösteriyor. Haziran ayındaki verilere göre, SoundCloud’a 700 milyon dolar civarında bir değer biçiliyor. Böyle bir rakamın 2017’de halka arza hazırlanan Spotify için fazlasıyla yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER