Eğlence

Spotify Sony Music ile yeni lisans anlaşması yaptı

spotify muzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify sony musicSpotify halka arz için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket borsada işlem görmeye başlamadan önce hem büyük hem de küçük şirketlerle lisans anlaşmalarını yenilemek için ciddi bir mesai harcıyor. Spotify Sony Music ile yeni bir lisans anlaşması imzalayarak bu konudaki hedefine bir adım daha yaklaştı.

Taraflar arasındaki anlaşmanın koşulları tam olarak bilinmese de, genel hatları itibarıyla Spotify’ın Universal Music Group ile yaptığı anlaşmaya yakın olduğu belirtiliyor. Universal Music Group, geçtiğimiz nisan ayında Spotify ile olan lisans anlaşmasını yenilemiş ve büyük şirketler arasında bu konuda başı çekmişti. Spotify bu anlaşma ile Universal’e bağlı sanatçılara albümlerini ilk iki hafta boyunca sadece Premium abonelerinin erişimine açmasına izin vermişti. Çevrim içi müzik servisi, uzun bir süre boyunca Premium ve ücretsiz paketleri arasında bir ayrım yapmayı reddetmiş ve tüm kullanıcılarına aynı katalogu sunuyor.

Universal’in ardından indie sahnesinin büyük şirketlerinden Merlin de Spotfiy’la lisans anlaşmasını yenilemişti. Çevrim içi müzik servisi, Merlin’e de Universal’e tanıdığı ayrıcalıkları sağlamıştı. Yeni lisans anlaşmalarında plak şirketlerine ayrıcalık tanıyan Spotify, bu sayede ödemek zorunda olduğu lisans ücretlerini aşağıya çekebilmişti. Ücretlerin aşağıya çekilmesi, Spotify’ın büyümesi açısından büyük önem taşıyor.

Spotify Sony Music sonrasında rotayı Warner Music Group’a çevirdi

Sony Music ile olan anlaşmasını yenileyen Spotify için sıra Warner Music Group’a geldi. Şirketin Warner Music Group ile de yakında anlaşmaya varması bekleniyor. Yatırımcıların ilgisi için güçlü bir kataloga ihtiyaç duyan Spotify, bu konudaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER