Eğlence

Spotify’dan Snapchat kullanıcılarına müjde

spotify snapchat

Spotify, Snapchat kullanıcılarının dinledikleri şarkıları bir snap aracılığıyla platformda paylaşabilmelerini mümkün hâle getiriyor. Instagram‘ın da aralarında bulunduğu pek çok platform, bu imkanı uzun süredir sunuyordu. Bundan böyle Snapchat’in Spotify’ın kullanıldığı telefonda yüklü olması durumunda paylaşım seçenekleri arasında Snapchat de görülebilecek.

Paylaşım menüsünden Snapchat seçildiğinde uygulama otomatik olarak bir snap oluşturacak. Bu snap’te çalan şarkının bilgisi ve bulunduğu albümün kapak fotoğrafı gösterilecek. Ardından oluşturulan snap, Snapchat arkadaşlarına gönderilebilecek veya hikayeye eklenebilecek. Kullanıcılar şarkı, albüm, çalma listesi ve podcast paylaşabilecek.

Snapchat’te bir Spotify paylaşımı alanlar, sayfayı yukarıya doğru kaydırarak kendilerine gönderilen içeriği dinlemeye başlayabilecek.

Spotify Snapchat entegrasyonu yakında tüm kullanıcılara açılacak

Instagram’da bir hayli popüler olan direkt paylaşım özelliği, kısa süre önce Facebook’un hikaye bölümüne de eklenmişti. Snapchat’te paylaşım özelliği de yakında tüm Android ve iPhone kullanıcılarıyla buluşacak.

Snapchat, Spotify için öncelikli platformlar arasında yer almıyor. Instagram’ın Snapchat’ten götürdüklerini düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Instagram, Snapchat’in temel dayanak noktalarından biri olan “yakın arkadaşlarla paylaşım” özelliğine bir alternatif sunmaya hazırlanıyor. Şirket, bunun için Threads olarak anılan bir uygulama üstünde çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER