Eğlence

Spotify sevilen sanatçıların yeni çalışmalarına ulaşmayı kolaylaştırıyor

spotify müzik

Spotify abonelerinin sevdikleri sanatçıların yeni şarkı ve albümlerine daha hızlı biçimde erişmelerini sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor. “What’s New” (Yeni Neler Var?) isimli özellik, bazı abonelerin karşısına çıkmaya başlamış durumda.

Spotify’dan The Verge sitesine gönderilen açıklamada testler doğrulanırken, şu ifadeler kullanıldı: “Daha fazla kullanıcı için daha iyi dinleme deneyimi yaratacak özellikleri sürekli olarak test ederken, bir yandan da sanatçıları hayranlarıyla buluşturacak yollar bulmayı sürdürüyoruz.”

Çevrimiçi müzik servisi, bir süredir yeni çıkan albümleri kullanıcılarına daha iyi biçimde sunmak için çalışıyor. Bunun için şimdiye kadar tercih edilen en belirgin yol, uygulama açıldığında kullanıcının ilgisini çekebilecek albümlerin çıkışını haber veren ve bu albüme hızlı biçimde ulaşmayı sağlayacak mesajlar olmuştu.

Ancak Haftalık Keşif ve Release Radar gibi çalma listelerinin dışına çıkıldığında Spotify’da yeni albümleri bulabilmek hâlâ sorun oluyor. Yeni çıkanlar sayfasına ulaşmak için uygulamada iki dokunuş yapmak gerekiyor. Buna ek olarak, söz konusu sayfada gösterilen içeriklerin tamamı da kullanıcı tercihlerini yansıtmıyor. “Yeni neler var?” sekmesiyle bu durum değişecek gibi görünüyor.

Spotify özelliği ne zaman tüm kullanıcılarına sunacak?

Spotify bu tarz testleri genellikle kullanıcılarına açık olarak yapsa da, test ettiği özellikleri her zaman genel kullanıma sunmuyor. Bu durumun yenilenen “yeni çıkanlar” sayfası için de geçerli olması ihtimal dahilinde olsa da, Spotify’ın sunduğu deneyimi iyileştirmek için çaba göstermesi önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER