Eğlence

Spotify sesli reaksiyon özelliğini test ediyor

spotify podcast

Artık internet ortamında kullanıcılar deneyimledikleri her şeye bir reaksiyon simgesi bırakabiliyor. Instagram hikayelerine ve WhatsApp mesajlarına emojilerle, YouTube videolarına başka bir videoyla, haberlere ise altlarına yorum yazarak reaksiyon gösterilebiliyor. Bu reaksiyon furyasına bir platform daha katılacak gibi görünüyor. Spotify sesli reaksiyon özelliğini test ediyor. Bu özellik çalma listelerini değerlendirmek için kullanılacak.

Spotify’ın bu yeni özelliğini ortaya çıkaran ise Vietnam’da yaşayan bir kullanıcı oldu. Söz konusu kullanıcı, kendisini sesli reaksiyon özelliğini kullanmaya teşvik eden mesajların ekran görüntülerini Reddit’te paylaştı.

Spotify “Ne düşünüyorsun? Çalma listesi hakkındaki düşüncelerini bir ses kaydıyla paylaş” mesajıyla yeni özelliğini kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Mesajın altında ise kaydı başlatmak için yeşil bir buton yer alıyor. Bu kayıtlar bir podcast bölümü olarak platforma yüklenecek gibi görünüyor. Kullanıcılara arka plana müzik ve kayda etiket ekleme gibi basit araçlar da sunuluyor. Özelliğe çalma listesi sayfalarındaki mikrofon butonu üzerinden de erişilebilecek gibi görünüyor.

Spotify sesli reaksiyon özelliğini test ettiğini TechCrunch sitesine gönderdiği açıklamayla doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada, sürekli olarak yeni özelliklerin denendiği ve bu yeni testin de sınırlı ölçekte gerçekleştirildiği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER