Eğlence

Spotify “Hey Spotify” komutuyla müzik çalmaya başlayacak

Spotify favori şarkılarını tek bir tuşa basmadan dinlemek isteyenler için yeni bir sesli komut seçeneği sunuyor. Artık kullanıcılar “Hey Spotify” komutunu verdikten sonra istedikleri şarkıyı, sanatçıyı veya çalma listesini rahatlıkla duyabilecek. Söz konusu özellik, iOS ve Android’de dağıtıma çıktı.

Spotify’ın sesli komut desteğinin sıra dışı bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. Siri, Alexa, Google Asistan, Cortana ve hatta Bixby gibi dijital asistanlara sesli komut vererek Spotify’da bir şarkıyı çalmak mümkündü. Spotify’ın “Hey Spotify” özelliğinin dijital asistanların verdiği desteğe kıyasla daha az kullanışlı olduğu söylenebilir. Özelliğin çalışması için Spotify uygulamasının açık olması gerekiyor. Uygulama arka planda çalışırken veya telefon uykudayken “Hey Spotify” komutu işlemiyor.

Uygulama açıkken “Hey Spotify” komutuyla bir çalma listesini başlatmak, şarkı çalmak, şarkıyı geçmek, müziği durdurmak veya yeniden başlatmak mümkün oluyor. “Hey Spotify beğeneceğim bir şeyler çal” komutu verildiğinde kullanıcılara Daily Mix çalma listelerinden biri gösteriliyor.

Bu özelliğin en azından mobil versiyonunun hazırlıklarının bir yıldır sürdüğü biliniyor. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, hazırlıkları geçtiğimiz yıl mart ayında ortaya çıkarmıştı. Spotify bu özelliği kullanmak isteyenlerden mikrofon erişimi talep ediyor.

hey spotify sesli komutPeki Spotify neden sesli komut desteğini sunmaya karar verdi? Burada akıllara gelen ilk ihtimal, şirketin kendi donanımını çıkarmaya hazırlanması oluyor. Bu cihazda Spotify’ın sesli komut özelliğinin sürekli açık olması bekleniyor. Spotify bir taraftan da otomobiller için hazırladığı akıllı asistan Car Thing’i tanıtmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER