EğlenceManşetler

Spotify sesle arama testiyle akıllı hoparlör kategorisine biraz daha yaklaşıyor

spotify connect otomatik kapatma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify’ın akıllı hoparlör üreterek donanım pazarına gireceğine dair haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Apple’ın HomePod hoparlörünün merkezinde Apple Music’in yer almasının Spotify’ı böyle bir hamleye itmiş olabileceği akıllara gelen ilk ihtimal olmuştu. Şirketten henüz bu konuda resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak Spotify sesle arama özelliğini test ederek akıllı hoparlör üretmeye pek de uzak olmadığını gösteriyor.

Akıllı hoparlör deneyiminin merkezinde bir dijital asistan bulunuyor. Spotify’ın yeni bir sesle arama arayüzünü test etmesi; şirketin Siri, Alexa, Cortana ve Google Asistan’ın karşısına kendi çözümünü çıkarması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Şarkıcı veya müzik türüne göre arama yapma imkanını veren arayüzü şimdilik az sayıda kullanıcı görebiliyor. Spotify geçtiğimiz yıllarda da sesle kontrolü mümkün kılan bir Sürüş Modu’nu test etmiş, ancak bu özellik test sürecini aşamamıştı.

spotify sesle aramaSpotify geçtiğimiz ayın sonlarında halka arz için resmi başvurusunu yapmıştı. Açıklanan rakamlar çevrimiçi müzik servisinin büyümeyi sürdürdüğünü, ancak buna rağmen zarar ettiğini göstermişti. 2008’in ekim ayında kurulan Spotify, kurulduğu günden bu yana kâra geçebilmiş değil. Akıllı hoparlörün tek başına bir anda şirketi kârâ geçirmesi pek muhtemel görünmüyor. Ancak Spotify’ın yakında hissedarlara hesap vermesinin gerekeceğini ve kâra geçişi kolaylaştırıcı hamlelerin hesap verirken şirkete yardımcı olacağını unutmamakta fayda var.

Spotify sesle arama özelliğinin nasıl işlediğini gösteren bir video da ortaya çıktı. TechCrunch tarafından hazırlanan video sesle arama özelliğinin nasıl kullanılacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER