Eğlence

Spotify şarkı yazarı sayfalarını test ediyor

spotify şarkı yazarı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify, kütüphanesinde barındırdığı şarkıların söz yazarlarını, bestecilerini ve aranjörlerini uzun süre boyunca göz ardı etmişti. Platform, şarkılara icra dışında katkıda bulunanları göstermeye 2018’de başlamıştı. Spotify’ın bu konuda hâlâ eksikleri olduğu da bir sır değil. Bu eksiklik şarkıların arka planıyla ilgilenen müzik severlerin canını sıkarken, arka planda önemli rol oynayan diğer kişilerin de bir tür haksızlığa uğramasına neden oluyor. Spotify, şarkı yazarı sayfalarıyla bu eksikliği kapatmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Hâlihazırda test aşamasında olan şarkı yazarı sayfaları özelliği, üst verileri toplayarak bir söz yazarı veya bestecinin katkı verdiği tüm şarkıların tek bir sayfada görüntülenmesini sağlıyor. Böylelikle kullanıcılara da müzik keşfi için yeni bir yöntem sunulmuş oluyor.

Şarkı yazarı sayfaları hâlihazırda beta aşamasında bir özellik. Dolayısıyla sadece belli söz yazarı veya besteciler için bu sayfalar açılıyor. Sayfaların kullanılışlılığı da şu an için sorunlu. Bir şarkı yazarının isminin üstüne tıklandığında kullanıcılar Spotify’ın dışına çıkarılıyor ve ayrı bir web sayfasına yönlendiriliyor.

Spotify şarkı yazarları için özel bir alan sunan ilk platform değil

Yine de, Spotify’ın yeni özelliğinin hem müzik emekçileri hem de sevdiği şarkıları daha derinlemesine incelemeyi seven müzik hayranlarının işine yarayacağı söylenebilir. Spotify’a göre, müzik sektörünün profesyonel isimleri de bu sayede yetenekli söz yazarları ve bestecilerini daha kolay keşfedebilecek.

Spotify’ın rakiplerinden Tidal da geçtiğimiz yıl benzer bir özelliği kullanıma sunmuştu. Tidal’ın şarkı yazarı sayfalarında da eksiklikler olsa da, bu platformun “şarkıya katkıda bulunanlar” bölümünün Spotify’a kıyasla daha interaktif görünüyor. Ancak hem Spotify’ın hem de Tidal’ın söz yazarı ve besteci bilgileri konusunda veri tabanlarını iyileştirmeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER