Eğlence

Spotify sanatçıların bağış toplamasına yardımcı olacak

spotify

Popüler çevrimiçi müzik servisi Spotify, kendisini ilk günden bu yana “içerik oluşturucularının platformu” şeklinde tanımlıyor. Şirket, zor durumda olan müzisyenlere yardımcı olacağını açıklayarak bu iddiasının sadece sözde kalmadığını gösteriyor.

Sanatçılar bundan böyle Spotify’daki profillerinde bağış sayfalarının bağlantılarına yer verebilecek. Bu bağlantılar üzerinden sanatçının kendisine, bir arkadaşına veya bir sivil toplum kuruluşuna bağışta bulunulabilecek. Çevrimiçi müzik servisi, bu bağışlardan herhangi bir kesinti yapmayacak. Yakında kullanıma açılacak bu özellik için sanatçılar şimdiden ön kayıt yapabiliyor.

Spotify’ın küresel koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik açıdan sıkıntıya giren müzisyenler için yaptıkları bununla da sınırlı kalmıyor. Şirket MusiCares, PRS Foundation ve Help Musicians gibi kuruluşlarla da işbirliğine gidiyor. Bu işbirlikleri kapsamında Spotify’da bağışlar için özel bir açılış sayfası oluşturulacak. Şirket, toplam bağış miktarı 10 milyon dolara ulaşana kadar yapılan her bağışa aynı oranda katkı sağlayacak. Bunun için bağışların doğrudan Spotify’ın sayfası üzerinden yapılması gerekecek.

Spotify destek araçlarını ücretsiz hâle getiriyor

Spotify’ın müzisyenlere ve diğer içerik oluşturucularına sunduğu araçlar da bu dönemde ücretsiz olacak. SoundBetter’da gelir payından vazgeçen şirket, bulut tabanlı ses kayıt platformu Soundtrap’te de eğitimciler için deneme süresini uzatıyor. Podcast oluşturma platformu Anchor’da ise Dinleyici Desteği özelliğindeki ücret kesintisi durduruldu.

Spotify, bu çalışmaları “COVID-19 Müzik Yardımı” başlığı altında sunuyor. Küresel koronavirüs salgını, özellikle bağımsız sanatçıları ciddi anlamda etkilemiş durumda. Müzik dünyasının pek çok büyük ismi konserlerini iptal ederken, dünyanın pek çok yerinde devlet kısıtlamaları nedeniyle konser ve etkinlik mekanları kapatılmış durumda. Çok sayıda müzisyen bu dönemde evlerinden online ev konserleri vermeye yönelirken, bu konserlerden gelir elde etmek isteyenler için de Bandsintown ve Twitch bir işbirliğine gitmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER