Eğlence

Spotify sanatçı sayfalarında NFT galerilerini test ediyor

spotify 2023 yılın özeti

Müzisyenler Spotify’daki sanatçı sayfalarını en yeni şarkılarının ve çalma listelerinin yanı sıra konser tarihlerini duyurmak ve hediyelik eşyalarının paylaşımı için kullanabiliyor. Yakında bu sayfalarda NFT galerilerini sergilemek de mümkün olacak gibi görünüyor. Music Ally sitesinin haberine göre, Spotify NFT galerilerini test ediyor. Bu özelliğin ABD’de sınırlı sayıda kullanıcıyla ve Android uygulamasında test edildiği belirtildi.

Test kapsamına dahil edilen kullanıcılar, NFT galerilerini sanatçı sayfalarında şarkı listesinin altında görebiliyor. NFT’ye dokunulduğunda NFT’nin daha büyük hâli ve tanımı görüntülenebiliyor. “Daha Fazla” seçeneği ise kullanıcıları o NFT’nin OpenSea sayfasına gönderiyor. Music Ally’ın haberine göre, Spotify test sürecinde satışlardan bir komisyon almıyor.

Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Az sayıda sanatçının NFT seçeneklerini sanatçı profillerinde sergileyebildiği sınırlı bir test yürütüyoruz. Sanatçı ve hayran deneyimini iyileştirmek için rutin ölçekte bu tarz testler gerçekleştiriyoruz. Bu testlerden bazıları geniş kapsamlı deneyimlere dönüşüyor, bazıları ise önemli öğrenme araçları olarak işlev görüyor.”

Spotify NFT’lerle ilgilenen tek büyük platform değil. Instagram da kısa süre önce NFT odaklı yeniliklerini duyurmuştu. Ancak NFT pazarının geçtiğimiz sonbahara kıyasla yavaşladığını belirtmek gerekiyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, günlük NFT satışları yüzde 92 oranında düştü.

İLGİLİ HABERLER