Eğlence

Spotify Sanatçı Fon Toplama özelliğini Türkiye’ye getirdi

spotify podcast

Spotify, küresel koronavirüs salgınından etkilenen müzisyenlere destek olma amacıyla hazırladığı Sanatçı Fon Toplama özelliğini mart ayında duyurmuştu. Popüler çevrimiçi müzik ve podcast servisi, bu özelliği Türkiye’ye de getirdi. Spotify ve Iyzico arasında yapılan işbirliği sayesinde, profiline Fon Toplama özelliğini ekleyen sanatçılara doğrudan bağış yapmak mümkün hâle geliyor.

Sanatçılar için Spotify platformunda yönetici konumunda olan kullanıcılar, profillerindeki panonun üstündeki manşet alanında yer alan “Başlat” sekmesi üzerinden Fon Toplama özelliğine erişebilecek. Fon Toplama özelliği üzerinden toplanan bağışın nasıl kullanılacağı konusunda da karar sanatçılara ait. Sanatçılar, Spotify’ın güvenlik kuralları çerçevesinde olmak kaydıyla, bağışı doğrudan kendilerine aktarabilecek veya bir yardım kuruluşuna yönlendirebilecek.

Spotify’ın mart ayının son günlerinde duyurduğu özellik, nisan ayı itibarıyla kullanıma sunuldu. Şirketten verilen bilgiye göre, sanatçılar bu özellik aracılığıyla şimdiye kadar 89 binden fazla bağış kampanyası gerçekleştirdi. Söz konusu kampanyalar 7 milyon defa tıklandı. Toplanan bağış miktarı konusunda ise bilgi verilmedi.

Spotify, Sanatçı Fon Toplama özelliği dışında başka girişimler aracılığıyla da COVID-19 ile mücadeleye farklı açılardan destek oluyor. Şirket MusiCares, CDC (ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri) ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) gibi kurumlara maddi katkıda bulunmasına ek olarak; Spotify Covid-19 Müzik Yardımlaşma projesi üzerinden 10 Milyon USD değerinde bir fon eşleştirme platformu kurdu.

İLGİLİ HABERLER