Teknoloji

Spotify, RunKeeper ve diğer Android uygulamalarının artık kendi Google Asistan kartları var

google-asistan-android-290415

Google bu yıl içinde Airbnb, Lyft ve Pandora gibi üçüncü taraf uygulamalara kendi Google Asistan kartlarını oluşturma izni vermişti. Tıpkı Google’ın kendi kartları gibi, üçüncü taraf uygulamalara ait kartlar da kullanıcılara ihtiyaç duyabilecekleri faydalı bilgileri en doğru zamanda ulaştırmayı amaçlıyor. Google Asistan kartları sunan üçüncü taraf uygulamalarının sayısı da her geçen gün artıyor. Google tarafından yapılan son açıklamaya göre, 70 Android uygulaması daha kendi Google Asistan kartlarını Android cihaz sahiplerine ulaştırmaya başladı.

Bahsedilen 70 uygulama arasında Spotify ve RunKeeper gibi popüler uygulamalar da bulunuyor. Örneğin Spotify’ın Google Asistan kartı, kullanıcılara dinleme geçmişlerinden hareketle çalma listeleri önerebiliyor. TuneIn ve YouTube kartlarının da benzer bir işleve sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var. RunKeeper, Jawbone ve Adidas gibi fitness uygulamalarına ait Google Asistan kartlarıysa kullanıcılara günlük hedeflerini hatırlatıyor. Feedly ve ABC News, Google Asistan kartlarıyla Android cihaz sahiplerini son gelişmelerden haberdar ederken, OpenTable uygulaması servisin faaliyet gösterdiği ülkelerde hesabın Google Asistan kartına yapılacak bir dokunuşla ödenmesini sağlıyor.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Google Asistan kartları kullanıcılara doğru bilgiyi doğru zamanda ulaştırma konusunda bildirimlere kıyasla daha fazla fayda sağlıyor. Android’in yerleşik asistanının kullanıcının günlük alışkanlıkları konusunda uygulamalara kıyasla daha kapsamlı bilgiye sahip olduğu göz önüne alınınca şirketin dikkat çektiği noktanın doğruluğu biraz daha artıyor. Google Asistan kartları sunan uygulama sayısının önümüzdeki haftalarda artırılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER