Eğlence

Spotify reklam engelleme araçlarına karşı savaş açıyor

spotify podcast

Spotify reklam engelleme yazılımlarına karşı açık bir savaş başlatıyor. Hizmet Koşulları‘nı güncelleyen şirket, reklam engelleme araçlarını engelleyeceğini açık bir şekilde belirtiyor. Yenilenen kurallarda “Spotify Hizmeti’nde reklamları engelleyen veya işleyişini bozan ve bu amaçla oluşturulan araçlar” şeklinde bir ibare yer alıyor. Bu yazılımları kullananların hesaplarının geçici olarak askıya alınabileceği veya tamamen kapatılabileceği belirtiliyor.

Spotify’ın reklam engelleme yazılımlarıyla mücadelesi daha önce başlamıştı. Geçtiğimiz ağustos ayında Digiday‘e konuşan bir Spotify sözcüsü, servisin işleyişine yönelik yapay müdahaleleri yakından izlediklerini belirtmişti.

Geçtiğimiz mart ayında yayınlanan bir haberde 2 milyon ücretsiz Spotify kullanıcısının farklı araçlar ve hesaplarla reklamlardan kurtulduğu iddia edilmişti. Spotify da bu haberin ardından sıra dışı hareketlerin görüldüğü hesaplar üzerinde baskısını artırmıştı. Kullanıcılarına reklam engelleme yazılımlarını kaldırmaları için e-posta gönderen şirket, bu uyarıya rağmen söz konusu yazılımları kullananların hesapları iptal ediyor.

Spotify reklam engelleme yazılımlarıyla daha sert mücadele dönemini başlatacak yeni Hizmet Koşulları’nı 1 Mart itibarıyla yürürlüğe sokacak. Yeni kurallar şirkete reklam engelleme yazılımları kullananların hesaplarını uyarı olmaksızın iptal etme gücünü verecek. 13 yıllık macerasında ilk kez kâr eden Spotify, podcast pazarında da hedef yükseltiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER